Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Bihorul, „Bavaria României”. Se mai finalizează o centură: Ultimul strat de asfalt pe centura Aleșd!

Bihorul, „Bavaria României”. Se mai finalizează o centură: Ultimul strat de asfalt pe centura Aleșd!

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat că mai sunt 30 de zile până la deschiderea circulației pe toată centura Aleșd.

„Lucrările la centura orașului Aleșd se apropie de finalizare.

Stadiul lucrărilor a ajuns la 90%. În aceste zile se toarnă ultimul strat de asfalt pe 3 km, din cei 3,6 km ai tronsonului ce ocolește orașul dinspre Oradea, spre Cluj.

Lucrările sunt întârziate pe o porțiune de 600 de metri, în zona străzii Octavian Goga. Pe acest tronson trebuie introduse și rețelele de gaz, investiție realizată dintr-o altă finanțare, de către un alt constructor.

Rețelele de gaz trebuie introduse înainte de asfaltarea acestei porțiuni, deoarece noul drum nu mai poate fi spart, fiind în garanție.

Azi, la sediul Primăriei din Aleșd, am avut o întâlnire cu cei implicați în cele două proiecte, în vederea realizării ambelor investiții.

Până în 24 iulie se vor termina lucrările la rețelele de gaz, urmând să se realizeze branșamentele la cele 14 locuințe limitrofe. În paralel cu aceste lucrări, constructorul drumului realizează canalizarea pluvială și ridică fundația drumului până la nivelul primului strat de asfalt.

La finalul lunii iulie se va turna asfaltul și pe porțiunea de 600 de metri, inclusiv pe trotuarele și parcările conexe drumului.

Ne cerem scuze locuitorilor din zonă pentru blocarea accesului în curți și pentru tot deranjul generat de lucrările de relocare a rețelelor de utilități.

În prima săptămână din august vor fi realizate marcajele.

Vineri, 9 august, ar urma să fie deschis circulației și acest tronson al centurii Aleșd.

Cu toată întârzierea generată de procesele care au fost declanșate la centura Aleșd, finalizarea lucrărilor și deschiderea circulației pe întregul traseu va asigura tranzitarea mai ușoară a orașului și va asigura noi conexiuni cu zona în care orașul s-a dezvoltat și cu zona Aștileu.

Mulțumesc constructorilor pentru munca susținută în condițiile dificile din aceste zile caniculare” a anunțat Ilie Bolojan.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *