Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Marsul pentru Iancu, în 13-14 iulie: Crăișorul se va comemora în Cluj, Câmpeni și Mărișel!

Marsul pentru Iancu, în 13-14 iulie: Crăișorul se va comemora în Cluj, Câmpeni și Mărișel!

In zilele de 13 si 14 iulie, impreuna cu Asociatia Nationala Cultul Eroilor „Regina Maria” si Societatea Astra, organizam „Marșul pentru Iancu” pe traseul Cluj Napoca – Cîmpeni- Casa Memorială Avram Iancu – Cluj Napoca – Marișel, Crucea Iancului.

„Marșul pentru Iancu” începe Sîmbătă, 13 iulie, cînd reprezentanții celor 65 de filiale componente ale Societății Cultural-Patriotice Avram Iancu din România își dau întîlnire la Casa Memorială Avram Iancu din satul Incești,  la ora 11, pentru a participa la manifestările oficiale organizate de Consiliul Județean Alba si Primăria comunei Avram Iancu. Programul manifestărilor oficiale cuprinde:

 Intonarea Imnului Național al României – Fanfara Județului Alba, Slujbă de Te Deum, ,,Sunetul tulnicului” intonat de Tulnicăresele din Avram Iancu, Alocuțiuni referitoare la omagierea a 200 de ani de la nașterea eroului Avram Iancu, Dezvelirea plăcii comemorative la 200 de ani de la nașterea eroului Avram Iancu, Acordare de diplome și distincții, Ceremonie oficială de depunere de coroane, jerbe și buchete de flori, Retragere cu torțe a elevilor Școlii Gimnaziale Avram Iancu si Defilarea Unităților Militare 01099 Brad și 01515 Turda.

 După manifestările omagiale organizate la Casa memoriala Avram Iancu se va desfășura la Căminul cultural din localitate conferința „Bicentenar Avram Iancu” organizată de Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu din România și lansarea cărților „Biografia lui Avram Iancu” autor Iosif Sterca Șuluțiu, „Avram Iancu în folclorul moților” autor Romulus Felea și „Avram Iancu eroul demnității naționale” autor Aurora Ilie.

La ora 17.30 „Marșul pentru Iancu” va continua pe traseul Casa Memorială Avram Iancu – Cimpeni – Cluj Napoca – Mănăstirea Florești.

Duminica, 14 iulie, „Marșul pentru Iancu” va continua pînă la Marișel pentru participarea la manifestarile omagiale de la „Crucea Iancului”.

Invităm toți simpatizanții Societății și iubitorii de Avram Iancu să ni se alature și să participe la aceste manifestări omagiale dedicate Eroului National Avram Iancu, la împlinirea a 200 de ani de la nașterea sa.

Președinte al Societății Cultural-Patriotice AVRAM  IANCU din  România Tiberiu Groza

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *