Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

S-a  finalizat modernizarea altui drum superb din Apuseni: DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău

S-a  finalizat modernizarea altui drum superb din Apuseni: DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău.

Acestea au fost executate în cadrul proiectului având ca obiect ”Servicii de actualizare expertiză tehnică, proiectare și execuție lucrări pentru modernizarea și reabilitarea drumului județean DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău, între km 36+050 și km 59+000, L=22,950 km”.

În urma finalizării lucrărilor, sectorul de drum în lungime de aproape 23 de kilometri a fost, inclusiv, asfaltat integral.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Am finalizat cu mult înaintea termenului stabilit o investiție majoră, extrem de importantă pentru dezvoltarea acestei zone a județului, cu efecte directe și imediate atât în ceea ce îi privește pe localnici, cât și pe turiștii care vizitează zona montană a Clujului. Prin modernizarea infrastructurii acestui drum am realizat o legătură utilă şi rapidă între drumurile naționale DN1 şi DN1R şi, de asemenea, am facilitat traficul rutier spre zonele turistice din Munţii Apuseni pe direcţiile Fântânele – Beliş şi Răchiţele – Doda Pilii – Ic Ponor.”

Finanțate atât din fonduri europene cât și din bugetul Consiliului Județean, operațiunile au constat în lucrări de modernizare a platformei drumului pe toată lungimea sectorului, consolidarea a trei porțiuni instabile de drum, dar și lucrări de reabilitare a suprastructurii și infrastructurii a nu mai puțin de șapte poduri. De asemenea, au fost executate lucrări de asigurare a scurgerii apelor și a esteticii rutiere, precum și de semnalizare și marcaje rutiere.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *