Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Singurul semimaraton care îți aduce o medalie aniversară AVRAM IANCU, la 200 de ani de la nașterea lui

Singurul semimaraton care îți aduce o medalie aniversară AVRAM IANCU, la 200 de ani de la nașterea lui

Comuna Avram Iancu, 14 iulie 2024 – ONG-ul Apuseni Spirit are plăcerea de a anunța desfășurarea semimaratonului „Țara de Piatră”, ajuns la a III-a ediție, care va avea loc pe data de 14 iulie 2024. Evenimentul de anul acesta este dedicat conducătorului revoluționarilor din 1848-1849, Avram Iancu, la 200 de ani de la nașterea sa.

În cadrul semimaratonului „Țara de Piatră”, participanții vor avea oportunitatea să alerge pe traseele pitorești din Munții Apuseni, bucurându-se de ospitalitatea locuitorilor prin cele nouă puncte de hidratare de pe traseu.

Semimaratonul „Țara de Piatră” aduce participanților 30 de puncte la Apuseni Treasure Hunt

Evenimentul se înscrie în proiectul de revitalizare și digitalizare „Apuseni Treasure Hunt„, o inițiativă unică pentru promovarea turismului în Munții Apuseni.

Începând cu data de 4 iulie, turiștii români și străini pot descoperi noi destinații de călătorie în inima Munților Apuseni prin intermediul proiectului „Apuseni Treasure Hunt„, un concept interactiv de promovare turistică digitală. Semimaratonul „Țara de Piatră” contribuie la acest proiect cu o valoare de 30 de puncte.

Programul zilei de 14 iulie:

Locația startului: Localitatea Avram Iancu

  • 07:00 – Eliberarea kiturilor de concurs (kiturile se pot ridica și în ziua de sâmbătă). Retromobil Club România va instala mașinile de epocă în avangarda plutonului. Tulnicăresele vor cânta, iar coloana auto va porni la a doua cântare.
  • 08:30 – Startul Semimaratonului, cursa de 22 km din Câmpeni.
  • 09:00 – Startul Cursei Moților de 10 km din Vârtănești. Mașinile vor accelera pentru a da startul.
  • 09:15 – Startul Cursei de 5 km de la Dealul cu Melci. Coloana de mașini va ajunge la Avram Iancu și se va poziționa în formație de salut pe ambele părți ale drumului, înainte de linia de sosire.
  • 11:30 – Startul Cursei copiilor din localitate. Pe traseu, alergătorii vor întâlni multiple locații unde locuitorii și voluntarii vor oferi băuturi răcoritoare, apă de izvor și fructe de sezon. Crucea Roșie va fi prezentă pentru securitatea participanților.

Toți participanții sunt rugați să ajungă la linia de FINISH (în Câmpeni), unde vor avea loc înscrierile. De acolo, vor fi transportațoi la linia de START, în curse frecvente, pentru fiecare din cele trei curse palpitante:

Țara de piatră | 22 km (Avram Iancu – Câmpeni) – Taxa participare: 150 lei
Cursa Moților | 10 km (Ponorel – Câmpeni) – Taxa participare: 100 lei
Cursa Arieșului | 5 km (Mihoești – Câmpeni) – Taxa participare: 50 lei

Programul artistic:

  • 12:00 – Start Program Artistic: Alin Joldeș și formația.
  • 13:00 – Premierea câștigătorilor. Peste 20 de sponsori vor oferi câștigătorilor vacanțe de vis în Apuseni, servicii și produse, peste 200 de medalii și 22 de trofee unicat.
  • 16:00 – Continuarea programului artistic cu artiști locali și produsele specifice zonei.

Pe parcursul întregii zile, locuitorii zonei vor oferi participanților și vizitatorilor mâncăruri tradiționale pregătite cu multă pasiune: plăcinte, balmoș, ceaun cu carne, plăcinte cu brânză și mere, omletă cu cartofi, zacuscă de munte, dulceață din fructe de pădure, brânzeturi de talie internațională, roșii zemoase, preparate din carne și unsoare de mangaliță.

Scopul nostru este să facem Munții Apuseni să răsune de viață și să aducem bucurie în inimile tuturor celor care trăiesc sau vizitează această minunată regiune.

Cei care doresc să participe se pot înscrie până vineri seara, la: https://my-run.ro/race-pay/?contestId=200

În limita locurilor disponibile, sunt posibile și înscrieri, la fața locului în dimineața evenimentului, până la ora 7:00 AM.

Cel mai fain premiu: o medalie aniversară la 200 de ani de la nașterea lui AVRAM IANCU

Toți finisherii concursului primesc o medalie aniversară cu AVRAM IANCU, o medalie unicat, ce se poate “câștiga” doar la ediția actuală a acestui semimaraton.

La această ediție, semimaratonul Țara de Piatră are și un scop caritabil; Premiul cel Mare fiind oferit de partenerii noștri RURIS, care vor dona în numele primilor 10 clasați, un generator către Casa de copii din Târsa.

Ramai la curent cu informatiile despre eveniment atat in pagina de Facebook dedicata: (17) Semimaratonul Țara de Piatră | Facebook 

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *