Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

107 din 128 de elevi brădeni au luat BACul: Cele 20 de medii peste 9, readuc Liceul „Avram Iancu” din Brad în elita învățământului postliceal

107 din 128 de elevi brădeni au luat BACul: Cele 20 de medii peste 9, readuc Liceul „Avram Iancu” din Brad în elita învățământului postliceal

Rezultatele examenului de Bacalaureat 2024 au fost afișate astăzi, 8 iulie, pe platforma oficială bacalaureat.edu.ro

La nivel național, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 76,4%: în creștere cu 3,6% față de prima sesiune din anul trecut (72,8%), respectiv cea mai ridicată în ultimii ani (an de referință – 2009).

La Liceul „Avram Iancu” din Brad, județul Hunedoara, situația stă astfel:

  • 20 de elevi admiși cu media peste 9
  • 107 elevi admiși în total
  • 20 respinși
  • 1 elev nu s-a prezentat

Cum se calculează media finală la Bacalaureat în 2024?

Candidații care participă la toate probele examenului de Bacalaureat și obțin minimum nota 5 la fiecare probă scrisă și o medie generală de cel puțin 6 sunt considerați promovați, conform metodologiei examenului de bacalaureat pentru 2024.

Media generală de bacalaureat se calculează pentru fiecare candidat care a obținut cel puțin nota 5 la toate probele scrise, fiind o medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor de la respectivele probe. Media generală de bacalaureat nu se calculează pentru candidații care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminați de la o probă.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *