Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Primăvara la Cetatea Colț, un loc legendar din care s-a inspirat Jules Verne în Castelul din Carpaţi

foto: Discover Hunedoara.

Cetatea Colț se află pe teritoriul satului Suseni, județul Hunedoara, pe drumul județean DJ 686, iar pentru a ajunge la ea, vizitatorul trebuie să cotească stânga înaintea podului rutier, peste care se vede mănăstirea Suseni-Colți și să urmeze poteca prin pădure, pe un traseu ce durează aproximativ 30 de minute.

„Cetatea a fost ridicată pe un colț de stâncă, la intrarea în defileul Râușorului, în jurul unui turn pătrat, căruia i-au fost adăugate un zid de incintă, fortificat cu alte turnuri. Deși a fost ridicată în scopuri de apărare, ea nu a îndeplinit niciodată acest rol, cele trei fortificații fiind prea mici pentru a face față unor armate de mari dimensiuni, motiv pentru care, cel mai probabil, cetatea servea ca loc de refugiu.

Se spune că Cetatea Colţ a fost sursa de inspirație a romanului „Castelul din Carpaţi”, scris de Jules Verne. Se pare că autorul însuşi a fost cândva oaspete la hanul de la poalele stâncilor, unde se ridica fortificaţia. Povestea de dragoste pe care a trăit-o cu domnița cetăţii l-a inspirat să scrie romanul” arată cei de la Discover Hunedoara.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *