Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Radu Tuhuț dă o veste bună moților: Reducere de 50% la facturile de apă, canalizare și salubritate pentru persoanele din Apuseni!

În această săptămână, Radu Tuhuț a depus proiectul de lege care prevede acordarea unei reduceri de 50% la facturile de apă, canalizare și salubritate, pentru persoanele din Munții Apuseni.

„În prezent, doar persoanele din Biosfera Delta Dunării beneficiază de reduceri de 50% la serviciile de apă și canalizare. Prin acest proiect de lege vreau să corectez o inechitate în sensul că ambele zone, atât Biosfera Delta Dunării, cât și Munții Apuseni, trebuie să beneficieze de sprijin pentru dezvoltare, având în vedere că avem legislație elaborată pentru ambele regiuni.

În conformitate cu Ordonanța nr. 27 din 5 august 1996, privind acordarea de facilități persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localități din Munții Apuseni și în Rezervația Biosferei ”Delta Dunării”, doar familiile cu domiciliul în localitățile situate pe teritoriul Rezervației Biosferei ”Delta Dunării” beneficiază de reducere cu 50% din taxa/tariful pentru serviciul public de salubrizare și apă potabilă furnizată din rețeaua publică, pentru consumurile casnice menajere.

Consider că de acest sprijin, pe aceeași logică legislativă, trebuie să beneficieze și persoanele din localitățile Munților Apuseni, care sunt prevăzute în HOTĂRÂRE nr. 323 din 10 mai 1996 privind aprobarea Programului special pentru sprijinirea dezvoltării economico-sociale a unor localităţi din Muntii Apuseni. Diferențele de tarif pentru serviciile privind livrarea apei potabile se suportă de la bugetul propriu al Consiliului Judeţean Tulcea. Diferenţele de tarif aferente serviciului public de salubrizare prevăzute se suportă de la bugetul de stat, conform legii.

Moții au nevoie de cel puțin același sprijin, iar aceste facilități fiscale ar avea un impact important asupra bugetului familiilor, permițându-le să economisească bani și să își aloce resursele către alte necesități. Diferențele de tarif pot fi suportate din bugetele proprii ale consiliilor județene din Alba, Arad, Bihor, Cluj și Hunedoara (pe teritoriul cărora se află unități administrativ-teritoriale incluse în HG/1996), respectiv de la bugetul de stat, exact ca în cazul Biosferei Delta Dunării.

În proiectul de lege am prevăzut ca reducerea de 50% să se aplice și pentru serviciile de canalizare, în cazul persoanelor din Apuseni. Pentru ca acest proiect să producă efecte am nevoie de sprijin din partea tuturor parlamentarilor” a anunțat deputatul Radu Tuhuț.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *