Arădenii din Buteni i-au primit cu inima deschisă pe frații moldoveni de la Ansamblul Stramoșeasca
Arădenii din Buteni i-au primit cu inima deschisă pe frații moldoveni de la Ansamblul Stramoșeasca.
„Ansamblul Stramoseasca din Republica Moldova, nu doar ne-au dansat, ci ne-au si vizitat Primaria, Biserica Ortodoxa Buteni, Scoala Gimnaziala Gabriel Brola Buteni, Caminul Cultural Ion Vidu – unde au si facut repetitii pentru cele doua reprezentatii de astazi de la Moneasa si de maine de la Savarsin, astfel cei care doriti sa ii mai vedeti in actiune, inca puteti!
Mai mult de atat, in aceasta saptamana au facut excursii la Pesterile Meziad si Peştera cu Cristale din mina Farcu, au petrecut o zi la strandul din Statiunea Moneasa, au vizitat Orasul Arad, iar ziua de ieri am petrecut-o impreuna si cu colegii din primarie la Cantonul ANIF, la priza de captare a Canalului Morilor.
Felicitari doamnei conducător artistic și coregraf Viorica Sîrbu cât și a maestrului de concert Veaceslav Sîrbu, care ne-au incantat si surprins cu profesionalismul lor desavarsit!” a anunțat primarul Mircea Braiti.
Despre ansamblul de dans popular ,,Stramoșeasca”
Ansamblul de dans popular ,,Stramoșeasca” a fost înființat în 1995 și reprezintă un adevărat laborator de creație în păstrarea obiceiurilor și tradițiilor naționale. Aici, atât cei mici, cât și cei mari, își dezvoltă abilitățile coregrafice sub îndrumarea conducătorului artistic și coregrafului Viorica Sîrbu cât și a maestrului de concert Veaceslav Sîrbu. Ansamblul „Strămoșeasca” oferă un program variat de dansuri autentice, inclusiv ale altor popoare.
De-a lungul anilor, membrii ansamblului au luat parte la prestigioase festivaluri naționale și internaționale din Bulgaria, Belarus, România, Rusia, Grecia, Italia, Franţa, Ucraina și alte țări, fiind apreciați la justa lor valoare. În anul 2019, au onorat Republica Moldova cu faima lor în cadrul Jocurilor Delfice de la Moscova, câștigând Medalia de Aur. Un nou succes a venit în anul 2020, când ansamblul de dans popular ,,Stramoșeasca” a primit prestigiosul titlu de ,,Cel mai bun colectiv artistic al anului”. În 2023 a participat la unul din cele mai valoroase festivaluri din România, jud. Sibiu ”Cântecele Munților”,reprezentând Republica Moldova la cel mai înalt nivel. Recent, s-au întors de la Festivalul Internațional de Folklor „Golden Dust” și de la Festivalul Internațional „Vitosha” din Sofia, Bulgaria, unde au primit titlul pentru „Cea mai bună coreografie”.În prezent, ansamblul numără peste 130 de dansatori, ceea ce reprezintă o dovadă a valorii și popularității sale în rândul comunității artistice și a publicului.