Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Arina Moș: Modificările Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, reprezintă un pas spre normalitate

Arina Moș: Modificările Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, reprezintă un pas spre normalitate

Senatorul liberal de Bihor, Arina Moș, a anunțat astăzi că modificările Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, reprezintă un pas spre normalitate pentru aceste persoane cu dizabilități care sunt foarte greu încercate de boala care îi chinuie.

„E multă suferință în jurul unei persoane cu dizabilitate, întreaga familie este afectată! Iar acolo unde diagnosticul nu se mai poate modifica în bine, să nu-i mai umilim pe la tot felul de comisii de evaluare și re-evaluare!

Acești oameni speciali își duc boala cu demnitate iar familiile lor îi susțin cu multă putere izvorâtă din dragoste!” a anunțat senatorul Arina Moș.

Aveți aici articolele modificate așa cum au fost publicate în Monitorul Oficial:

1. La articolul 87, alineatul (11) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(11) Pentru persoanele cu handicap a căror afecțiune a generat deficiențe funcționale și/sau structural-anatomice într-un stadiu ireversibil și care nu pot urma programe de recuperare, Comisia de evaluare este obligată să stabilească un termen permanent de valabilitate a certificatului fără a fi necesară prezentarea acestora la reevaluările periodice.”

2. La articolul 87, după alineatul (12) se introduce un nou alineat, alineatul (13), cu următorul cuprins:

„(13) Autoritățile publice responsabile cu elaborarea criteriilor de evaluare și încadrare în grad de handicap au obligația stabilirii afecțiunilor medicale care întrunesc caracterul ireversibil.”

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *