Cârtițele care vor săpa metroul de la Cluj au plecat din China, vor ajunge în Sri Lanka, apoi spre Constanța, ulterior Cluj
Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat în această seară la Horia Nasra Show că celebrele cârtițe care vor săpa metroul de la Cluj au plecat din China, vor ajunge în Sri Lanka, apoi spre Constanța, ulterior Cluj.
@cluj.1 Cârtițele care vor săpa metorul la Cluj au plecat din China. Emil Boc: În următoare perioadă traseul va fi public pentru toată lumea! #vapor #cluj #clujnapoca_city #clujnapocalife #boc #emilboc #metrou #metroucartite #metroucluj #china ♬ sunet original – Cluj 1
„Din 2017, sustin ca metroul in Cluj este o necesitate si un proiect realizabil. In aceasta seara, la #HoriaNasraShow dl. primar Emil Boc a anuntat ca celebrele CARTITE, care vor sapa tunelul pentru metroul din Cluj, sunt pe vapor. Au plecat din China, se indreapta spre Sri Lanka, apoi spre Constanta, ulterior Cluj-Napoca. Mai multe detalii, maine, in podcast si in viitoarele informari ale dlui. primar Boc” a anunțat pe o rețea de socializare gazda podcastului, Horia Nasra, fost deputat și președinte al PSD Cluj.
Horia Nasra a postat pe o rețea de socializare și fotografii care prezintă traseul vaporului care transportă cârtițele.
Care va fi traseul metroului din Cluj?
Linia de metrou începe în sectorul rezidențial nou construit din Florești. Primele trei opriri servesc zone de locuit cu densitate medie. Următoarele două opriri sunt situate în zone mixte, aflate în plină expansiune, incluzând viitorul spital regional și centrul comercial Vivo.
Stațiile 6, 7 și 8 acoperă cartierul Mănăștur, cunoscut pentru cea mai mare densitate de locuitori din Cluj. Linia se extinde apoi pe axa principală vest-est, străbătând centrul orașului până la Piața Mărăști.
De la Piața Mărăști, traseul se împarte: o direcție merge spre Bulevardul Muncii, conectând zona industrială și linia de cale ferată pentru viitorul tren metropolitan; cealaltă direcție se îndreaptă către cartierele Gheorgheni și Sopor, unde va fi construit și depoul suprateran.
Care este valoarea proiectului?
Valoarea estimată totală pentru realizarea acestui obiectiv este de 9.064.456.067,00 lei fără TVA, din care:
- valoarea estimată a lucrărilor de execuție: 8.666.341.418,31 lei fără TVA;
- valoarea estimată a serviciilor de proiectare (inclusiv alte servicii): Monitorizare, Studii de teren (inclusiv cercetare arheologică preventivă), Expertizare tehnică, Documentațiile tehnice necesare în vederea obținerii avizelor/acordurilor/autorizațiilor, Verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, Proiect tehnic și detalii de execuție, Asistență tehnică: 398.114.648,69 lei fără TVA;
Durata totală a contractului este de 96 de luni.