Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Cinci incendii izbucnite în Bratca, Răbăgani, Hârsești, Aleșd și Ioaniș au fost lichidate de pompierii bihoreni

Cinci incendii izbucnite în Bratca, Răbăgani, Hârsești, Aleșd și Ioaniș au fost lichidate de pompierii bihoreni

În interval de două zile, pompierii militari din cadrul a trei subunități ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor (ISU Bihor) au acționat pentru stingerea a cinci incendii izbucnite în localitățile Bratca, Răbăgani, Hârsești, Aleșd și Ioaniș.

Incendiu în Bratca

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 01 octombrie a.c., în jurul orei 02.20, un apelant al numărului unic 112 sesiza producerea unui incendiu la o locuință situată în localitatea Bratca.

Pentru gestionarea evenimentului, ISU Bihor a mobilizat operativ, la adresa indicată de apelant, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Aleșd, din care două de stingere, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o autospecială tip Abroll și echipajul de pompieri paramedici, cu ambulanța SMURD a subunității, alertând totodată și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bratca.

În momentul sosirii echipajelor, flăcările se manifestau violent la acoperișul casei, la o cameră și la subsol, cu pericol de propagare la alte două construcții.

Forțele de intervenție au acționat concomitent pentru stingerea focarelor și protecția construcțiilor expuse riscului de incendiere, reușind să salveze casa învecinată, situată la circa un metru de clădirea în flăcări, repectiv o construcție în care se aflau animale, situată la aproximativ trei metri de focare.

În urma evenimentului, provocat, cel mai probabil, de un aragaz aflat în funcțiune, nesupravegheat, au ars acoperișul casei, pe o suprafață de circa 180 metri pătrați, ușa din lemn de la subsol, un pat, două ferestre, o mașină de spălat și materiale textile.

Incendii în Aleșd și Ioaniș

Sâmbătă, 30 septembrie a.c., echipajele Stației de Pompieri Aleșd au intervenit pe strada Dâmboviței din localitate, unde au acționat pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință, cel mai probabil din cauza unui aparat electrocasnic aflat sub tensiune.

Pompierii au stins incendiul în aproximativ 20 de minute, împiedicând propagarea acestuia la acoperiș și la locuința lipită de casa în flăcări.

Au ars o fereastră, o ușă și materiale textile.

În aceeași zi, pompierii militari din cadrul Secției Beiuș au localizat și lichidat un incendiu izbucnit la construcție auxiliară din cadrul unei gospodării situate în localitatea Ioaniș, comuna Finiș, reușind să salveze casa care avea un perete comun cu anexa afectată de flăcări.

Evenimentul, provocat, cel mai probabil, de o sobă aflată în funcțiune, nesupravegheată, s-a soldat cu arderea a trei elemente de mobilier dintr-o încăpere și a circa 15 metri pătrați din acoperișul anexei.

Incendii de vegetație uscată

Tot sâmbătă, 30 septembrie a.c., echipajele Secției de Pompieri Beiuș și ale Stației de Pompieri Ștei au stins două incendii produse la două terenuri situate în localitățile Răbăgani și Hârsești (comuna Câmpani), evenimente în urma cărora nu s-au înregistrat pagube materiale, arzând vegetația uscată de pe terenurile respective.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *