Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Cristian Șipoș: Drumurile până pe platoul de pe Muntele Dobrin, din Măguri Răcătău, sunt jalnice

Cristian Șipoș: Drumurile până pe platoul de pe Muntele Dobrin, din Măguri Răcătău, sunt jalnice

Liderul AUR Cluj, Cristian Șipoș, a declarat astăzi într-o conferință de presă că platoul de pe Muntele Dobrin este o mică Elveție din Apuseni și că speră ca drumurile din zonă să fie reparate de către autorități.

„Din păcate accesul (nota redacției – drumurile) până pe platoul de pe Muntele Dobrin din Măguri Răcătău este jalnic, atât din Măguri, cât și din Valea Ierii. Sperăm și vom milita pentru reabilitarea acestori drumuri. Este o zonă minunată cu căsuțe folosite pe timp de vară, un loc unde elevii pot să fie aduși să vadă frumusețea muntelui și să se bucure de aerul curat. Platoul de pe Muntele Dobrin este o mică Elveție din Apuseni” a declarat Șipoș.

Cătunul Dobrin este situat la altitudinea de 1550 m, pe un platou, înconjurat de brazi. Acesta cuprinde o biserică de lemn și câteva case vechi, tot din lemn, răsfirate.

Casele sunt locuite doar în timpul verii, în cadrul unei practici pastorale, care presupune mutarea gospodăriei din vatra satului într-un cătun din munte, la o distanță mare față de sat. Motivul pentru care oamenii aleg să-și mute gospodăria pe timpul verii este pășunatul.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *