Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

De 17 ani, Maria răspunde cu DA la fiecare apel și donează sânge. De ce este esențială donarea de sânge?

De 17 ani, Maria răspunde cu DA la fiecare apel și donează sânge. De ce este esențială donarea de sânge?

Ziua Internațională a Donatorului de Sânge este sărbătorită anual pe 14 iunie pentru a crește gradul de conștientizare asupra necesității de sânge și pentru a mulțumi donatorilor de sânge voluntari pentru contribuția lor salvatoare de vieți.

Promovarea importanței donării de sânge și a nevoii constante de sânge și produse din sânge pentru a asigura sănătatea și viața pacienților iar Apuseni Info a decis în acest context să o promoveze pe Maria Forna, consilier județean liberal care de 17 ani răspunde cu DA la fiecare apel și donează sânge.

„Astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, am revenit la Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj, așa cum o fac de mai bine de 17 ani, pentru a dona sânge.

Felicitări și mulțumiri tuturor celor care au răspuns pozitiv apelului Autorității Teritoriale pentru Ordine Publică Cluj de a dona sânge. Totodată, mulțumesc directorului Centrului Regional de Transfuzie Cluj, doamna Sanda Novac, și echipei pe care o coordonează, pentru tot profesionalismul și dedicarea de care dau dovadă.

Spitalele clujene au stocuri insuficiente de sânge, tocmai din acest motiv, fac din nou apel către cetățenii cu o stare de sănătate bună, să doneze și să fie eroii care salvează vieți” a declarat după donare, Maria Forna.

Donarea de sânge este esențială pentru:

  • Transfuzii de sânge: Necesare în cazul intervențiilor chirurgicale, accidentelor, nașterilor și tratamentelor pentru cancer.
  • Bolnavi cronici: Pacienții cu anumite boli, cum ar fi anemia severă, necesită transfuzii regulate.
  • Dezastre și urgențe: În cazurile de dezastre naturale sau alte situații de urgență, este crucial să existe rezerve adecvate de sânge.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *