Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

De ce te-ai întors Mircia în PNL? Care este miza? Revine și Moloț în PNL Hunedoara?

De ce te-ai întors Mircia în PNL? Care este miza? Revine și Moloț în PNL Hunedoara?

Evident că astăzi s-a redat doar sec întoarcerea lui Mircia Munteanu în PNL Hunedoara fără o analiză mai de doamne ajută. De ce te-ai întors Mircia în PNL? Care este miza? Revine și Moloț în PNL Hunedoara? Ne întrebăm și noi dar unele răspunsuri le avem.

Hai să lămurim o chestie de la început. Această mișcare ajută filiala județeană liberală dat fiind și recentele plecări ale primarilor din Pui și Crișcior la aliatul PSD. Fără dar și poate bagajul electoral al fostului primar Mircia Muntean nu este de neglijat, dat fiind și scorul electoral excelent scos de fiica sa în 2020.

Bun, acuma pentru Vetuța Stănescu venirea lui Mircia Munteanu „acasă” valorează atât în jocul de putere din filiala județeană, cât și electoral, însă pe de altă parte este și acuzată că a adus un fost condamnat „acasă”.

Pe de altă parte, nu puteam noi, dragii de noi, să nu facem o legătură simbolică, absolut fără nicio legătură directă 🙂 între această revenire și numirea dlui. Adrian Corbu în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Administraţiei Fondului pentru Mediu în 20 octombrie 2023. Adică dl. Corbu, soțul doamnei Corbu, ginerele dlui. Mircia Munteanu.

Despre ginere, la prima vedere, un CV administrativ gras: Adrian Corbu a fost în perioada 2009-2010 asistent la cabinetul secretarului de stat din Ministerul Transporturilor de atunci, Marin Anton. A fost numit și membru în CA la Compania Națională Aeroporturi București și la Autoritatea Navală Română, precum și membru în AGA la compania care administrează aeroportul din Timișoara. Ulterior, între 2010 și 2013, a fost consilier personal la cabinetul președintelui Consiliului Județean Ilfov Marian Petrache și șef al departamentului economic-administrativ al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară București-Ilfov. De acolo, în 2013 a plecat la Ministerul Dezvoltării, condus atunci de Liviu Dragnea, unde a ocupat postul de director de cabinet al secretarului de stat Constantin Marius Banu.

Din octombrie 2013, Adrian Corbu a fost numit director general adjunct al SMART SA, filiala de mentenanță și servicii a companiei de stat Transelectrica, operatorul sistemului energetic național, apoi din 2017 a condus Compania Municipala Medicala Bucuresti S.A.

Revine și Moloț în PNL Hunedoara?

Foarte, foarte posibil. ALDE nu mai există așa că singura cale onorabilă de a se pensiona politic, este întoarcerea de unde a plecat în politica mare, fost șef și lider absolut al județului Hunedoara.

Loading

1 thought on “De ce te-ai întors Mircia în PNL? Care este miza? Revine și Moloț în PNL Hunedoara?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *