Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Emil Boc stă bine în sondaje pentru prezidențiale, însă Iohannis – Ciucă nu-l susțin candidat! Ce tun electoral mai poate pregăti PNL?

Emil Boc stă bine în sondaje pentru prezidențiale, însă Iohannis – Ciucă nu-l susțin candidat! Ce tun electoral mai poate pregăti PNL?

Este cât se poate de clar că principalele figuri cu care PNL se poate prezenta la alegerile prezidențiale sunt Emil Boc și Ilie Bolojan. Binențeles, că cei doi nu ar fi pe placul conducerii centrale PNL, cuplul Iohannis – Ciucă care menține electoral partidul la un procent mediocru, dorind să lase o moștenire personală și aproapiată lor în fruntea PNL.

Evident, un nume important de luat în calcul este și Eduard Hellvig, un apropiat și al multor filiale liberale din Ardeal și prin prisma cv-ului său educațional.

INSCOP a dat publicității un sondaj de opinie privind alegerile prezidențiale unde se s-a luat în considerare și următorul scenariu: În varianta în care în turul ll intră Emil Boc – Marcel Ciolacu, cu un rezultat foarte strâns în favoarea lui Boc, diferenţa fiind de sub un procent, 50,4% – 49,6% sau Mircea Geoană – Emil Boc, de această dată câştigător fiind dat Mircea Geoană, cu 59,9%- 40,1%.

Conform tot acestui sondaj, actualul secretar general adjunct al NATO Mircea Geoană este prima opţiune pentru alegerile prezidenţiale, din postura de candidat independent, având aproximativ un sfert din intenţiile de vot, urmat în ordine de Marcel Ciolacu, George Simion, Nicolae Ciucă, Diana Şoşoacă, Cătălin Drulă, Dacian Cioloş, Kelemen Hunor.

Atenție, sondajul nu-l ia în considerare pe Eduard Hellvig, însă poate fi o surpriză câștigătoare în 2024.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *