Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Iustin Cionca: Drumul expres Arad-Oradea are acord de mediu

Iustin Cionca: Drumul expres Arad-Oradea are acord de mediu

Agenția Națională de Mediu a avizat acordul de mediu pentru construirea drumului expres Arad-Oradea. Urmează, acum, ca proiectul să intre în Comisia Tehnico-Economică la Ministerul Transporturilor.

Este primul proiect comun de realizare a unui drum expres, de către administrațiile publice locale din România, pentru care s-au asociat Consiliul Județean Bihor, Consiliul Județean Arad, Primăriile Oradea și Arad, respectiv Ministerul Transporturilor.  Valoarea proiectului este de aprox. 2,2 miliarde euro.

„Anul viitor organizăm licitația pentru desemnarea constructorului. Lucrarea de construcție este împărțită în trei loturi. Drumul expres Arad-Oradea se va racorda și la rețeaua ungară de drumuri expres, care face legătura între Bekescsaba și Budapesta. Aș sublinia colaborarea excelentă cu dl. Ilie Bolojan, personal, și cu Consiliul Județean Bihor, instituțional, în dezvoltarea acestui proiect. De asemenea, simțim susținerea instituțiilor de la București, care ne ajută să avansăm în ritmul pe care ni l-am propus”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *