Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Iustin Cionca: Pas important pentru construcția a încă 47 de km din Drumul Expres Arad – Oradea

Iustin Cionca: Pas important pentru construcția a încă 47 de km din Drumul Expres Arad – Oradea

Liderul Aradului, Iustin Cionca, a anunțat un pas important pentru construcția a încă 47 de km din Drumul Expres Arad – Oradea.

„Pentru contractul necesar execuției Lotului 3 al acestui nou drum de mare viteză, au depus astăzi 9 oferte constructori din România, Ungaria, Bulgaria, Turcia și Ucraina.

Contractului (finanțat prin PT) are o valoare estimată de 3,54 miliarde de lei (fără TVA) și prevede construcția acestui lot (47,07 km) în termen de 24 de luni.

Câștigătorul contractului va mai construi un drum de legătură (2,9 km) cu zona industrială Arad Vest, dar și 29 de poduri și pasaje (inclusiv un pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 591 m).

Pentru construcția primului lot (33,7 km) al drumului expres Arad- Oradea au fost deja depuse oferte (în 12 iunie 2024), iar pentru execuția Lotului 2 (39,7 km) urmează ca ofertele să fie depuse până la data de 15 iulie 2024” a anunțat Iustin Cionca.

După finalizarea construcției, Drumul Expres Arad- Oradea va avea o lungime totală de 120,47 km și va asigura inclusiv legătura cu frontiera româno- ungară.

Loading

1 thought on “Iustin Cionca: Pas important pentru construcția a încă 47 de km din Drumul Expres Arad – Oradea

  1. Dacă ne mișcăm ca și până acuma în sensul că în decembrie s-a dat HG-ul a trecut 6 luni și doar ce s-au depus ofertele, astfel că până a se știi constructorul mai durează vreo min. trei luni, asta având în vedere că pentru licitația de întocmire a lucrărilor cadastrale pentru lotul Arad și lotul Oradea ănițiată de CNAIR ofertele au fost depuse în 16.05.2024 dar nici acum 29.06.2024 nu se știe cine va întocmii aceste lucrări care stau la baza despăgubirilor juste pentru terenurile și construcțiile de pe coridorul care se suprapune cu DX Arad- Oradea unde mai punem că trebuie să fie și prealabile (sursa SEAP). Deci ca o concluzie pașii sunt, dar foarte mărunți, dar întradevăr se fac. Cred că dacă se lăsa la autoritățile locale tot ce înseamnă proiectare, licitații, execuție se mișca mai bine treaba. Deci să speram că pe sfârșitul anului la o organizare de șantier, dar vine iarna și deja va exista 1 an întârziere, apoi termenul de 24 luni pentru execuție e un termen nerealist și toată lume știe asta și constructorii au semnalat acest lucru. Zic bine dacă vom circula pe acest DX începând din anul 2030, bine ar fi să mă înșel. Doamne ajută!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *