Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Lion Capital, fosta SIF Banat-Crişana, a înregistrat un profit net de 118,3 milioane de lei în prima parte a anului

Lion Capital, fosta SIF Banat-Crişana, a înregistrat un profit net de 118,3 milioane de lei în prima parte a anului

Lion Capital (simbol bursier LION), fosta SIF Banat-Crişana, cea mai mare societate de investiţii financiare de pe piaţa locală de capital, a înregistrat un profit net de 118,3 milioane de lei în prima parte a anului, de la 12,4 milioane de lei în ianuarie-iunie 2022, arată Ziarul Financiar.

Ce reiese din raportul semestrial:

  • În primul semestru al acestui an, Fondul a realizat venituri din dividende în sumă de 57 mil. lei, cu 55% sub valoarea de la 30 iunie 2022, scădere datorată în principal politicii de dividend adoptată de principalele bănci locale şi listate din portofoliul Lion Capital, care la recomandarea Băncii Naţionale a României au amânat plata dividendelor către acţionari ca urmare a situaţiei economice dificile post-coronavirus şi inflaţiei istorice.
  • Poziţia Câştig/Pierdere din Investiţii este favorabilă la 30 iunie 2023, Lion Capital înregistrând în principal câştig din activele financiare la valoarea justă prin contul de profit şi pierdere (FVTPL), în sumă de 70 mil. lei la finalul primului semestru, comparativ cu o pierdere de 99 mil. lei în perioada similară de raportare a anului precedent.
  • Cheltuielile realizate la data de 30 iunie 2023 sunt în uşoară creştere (aprox.10%) comparativ cu primele 6 luni ale anului precedent, fiind înregistrate creşteri atât la cheltuielile cu comisioanele cât şi la cele operaţionale.

Mai multe despre acest subiect – Lion Capital, cea mai mare societate de investiţii financiare de la Bursă, anunţă un profit de 118 mil. lei şi active de 3,6 mld. lei la jumătatea anului

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *