Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Mamografii gratuite la spitalele din Orăștie și Simeria

Mamografii gratuite la spitalele din Orăștie și Simeria

Mamografii gratuite la spitalele din Orăștie și Simeria.

„De aceste examinări beneficiază toate femeile cu domiciliul în județul Hunedoara, cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ani. De altfel, luna octombrie este <<Luna de conștientizare cu privire la cancerul de sân>>, fiind denumită și luna roz. În această perioadă, medicii îndeamnă femeile să acorde mai multă atenție propriei sănătăți și le reamintesc că, printr-un control realizat la timp, cancerul de sân poate fi descoperit și vindecat.

La nivelul județului Hunedoara se derulează de mai multe luni un proiect regional de depistare precoce a cancerului de sân inițiat de spitalul Clinic Municipal de Urgență din Timișoara și Institutul Oncologic Prof.dr. Ion Chiricuță din Cluj Napoca, susținut de Consiliul Județean Hunedoara.

Demersul are ca scop creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce pentru acest tip de patologie” au anunțat oficialii Consiliului Județean Hunedoara.

Programările pentru mamografii se fac la numerele de telefon: 0745.620.965, 0748.884.476, 0748.296.606. Rezultatul testului va fi comunicat prin poștă sau telefonic, în cel mult 2 săptămâni de la examinare.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *