Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Mihai Zvîncă: Turismul, digitalizarea și antreprenoriatul sunt trei piloni care pot face din Orăștie o astfel de comunitate, în care cu toții am trăi mai bine, mai frumos!

Mihai Zvîncă: Turismul, digitalizarea și antreprenoriatul sunt trei piloni care pot face din Orăștie o astfel de comunitate, în care cu toții am trăi mai bine, mai frumos!

Mihai Zvîncă, propunerea USR pentru primăria Orăștie, cu deja o experiență administrativă de consilier local, a avut amabilitatea să ne prezinte planurile și proiectele sale pentru Orăștie. Vă invităm să citiți interviul cu dl. Zvîncă

Apuseni Info: Cine este omul din spatele viitorului primar? Cum v-ați descrie și ce experiență politică și administrativă aveți?

Mihai Zvîncă: Sunt Mihai Zvîncă din Orăștie, județul Hunedoara, consilier local USR, membru fondator și președinte al filialei municipale USR și vicepreședinte al filialei județene. USR este singurul partid în care am activat vreodată, alăturându-mă acestei construcții politice în 2018, după ce am fost implicat trup și suflet în campania „Fără penali în funcții publice”.

În cinci ani, am construit la Orăștie o filială puternică, formată din oameni ce nu au mai făcut politică înainte, iar în 2020 am reușit să câștigăm două locuri în Consiliul Local. Candidez acum pentru Primăria Orăștie, venind în fața oamenilor cu experiența celor 50 și ceva de ani în care am învățat și realizat multe, dar și cu o mentalitate europeană, deschisă, pe care o hrănește zi de zi dorința ca fiul meu să trăiască într-un oraș și o țară cu adevărat conectate la valorile europene.

Activitatea mea profesională a cunoscut diverse provocări și mi-a adus o bogată paletă de cunoștințe, valori și principii. De profesie, sunt inginer specialist în Mecanică Fină, dar din 1990 sunt antreprenor, cu activitate în domeniile turism, bancar, comerț, electrocasnice. Niciuna din firmele administrate de mine nu a avut vreodată datorii la bugetul public și nici contracte cu statul și tot ce am construit pentru mine, familia mea și comunitatea din care fac parte, a fost muncit pe rupte și câștigat pe merit.

Totodată, sunt membru al celei mai mari organizații de voluntariat din lume, făcând parte chiar din structura sa locală de conducere. Pe lângă toată experiența profesională dobândită, nu am încetat niciodată să învăț și mă formez, dovadă fiind și cel mai recent curs de politici publice făcut la HarvardX – inițiativa de educație online a Universității Harvard (Curs de Politici Publice Sociale, Economice și Internaționale)

Apuseni Info: Ce vă determină să candidați pentru funcția de primar al orașului Orăștie?

Mihai Zvîncă: Îmi doresc un parcurs modern european pentru orașul meu și îmi doresc ca fiul meu să revină cu drag acasă, într-o comunitate conectată la viitor. Turismul, digitalizarea și antreprenoriatul sunt trei piloni care pot face din Orăștie o astfel de comunitate, în care cu toții am trăi mai bine, mai frumos. Acesta este principalul motiv care mă împinge în lupta electorală de acum. Mă implic pentru viitorului nostru, al tuturor, inclusiv al copilului meu. În decembrie ‘89 am fost în stradă, la Timișoara, luptând ca România noastră să facă parte din lumea liberă. Democrația vine la pachet cu responsabilități, iar una dintre ele este implicarea, sub orice formă, pentru evoluția comunității. Vocea cetățenilor trebuie să fie auzită de administrația publică și respectată, altfel riscăm să ne regăsim în vremuri în care totul se făcea de sus în jos – și cred că niciunii dintre noi nu dorim să ne întoarcem acolo. Să privim spre viitor înseamnă să deschidem ochii spre cei care gândesc și propun o viziune modernă pentru Orăștie, iar echipa noastră ADU exact asta face și cu aceasta venim în fața concetățenilor noștri.

Apuseni Info: Cum evaluați activitatea actualei administrații locale?

Mihai Zvîncă: Se poate mult mai bine decât ceea ce se face în prezent. Nimeni nu contestă proiectele utile, dar nu este suficient să ne mulțumim cu firimituri, cu dezvoltare modestă, provenită din inerție. Activitatea actualei administrații locale din ultimii ani a demonstrat, din păcate, o lipsă de eficiență și de viziune strategică. Deși au fost inițiate câteva proiecte, majoritatea au stagnat sau au fost gestionate inadecvat, ceea ce a dus la întârzieri semnificative și la rezultate sub așteptări. În loc să impulsioneze dezvoltarea comunității noastre, administrația actuală a bătut pasul pe loc, nereușind să implementeze soluții moderne și eficiente pentru problemele pe care le întâmpinăm zilnic. Este evident că orașul nostru are nevoie de o schimbare profundă, de o conducere care să fie nu doar competentă, ci și dedicată progresului real și sustenabil.

Apuseni Info: Ce probleme persistă în localitatea dumneavoastră și ce planuri aveți pentru rezolvarea lor?

Mihai Zvîncă: Aș menționa, într-o ordine aleatorie: lipsa digitalizării și transparenței în procesul administrativ, lipsa digitalizării în zonele educație și sănătate, neimplicarea antreprenorilor în dezbaterile privind viitorul economic, de dezvoltare, al orașului; lipsa unui centru de inovare digitală sau a unui hub dedicat antreprenorilor, inexistența unei viziuni și abordări integrate în privința turismului local și regional, lipsa ofertei de activități variate, recurente, pentru copii și tineret. Pentru toate acestea, am un program bine definit, alături de echipa de consilieri care mă susține. Administrația publică locală să fie digitalizată, ședințele de Consiliu Local să fie transmise în direct, procesele și serviciile să se deruleze mai rapid, mai direct, mai simplificat pentru cetățeni, dar și pentru angajații din serviciul public – iar asta putem obține accesând programe și fonduri pentru digitalizare. Tehnologia modernă o vom aduce și în spitalul municipal, și în instituțiile educaționale. Vin cu idei de promovare activă a zonei pentru atragerea investitorilor și cu propunerea realizării unui centru de inovare digitală, care să încurajeze în primul rând antreprenoriatul – existent și viitor.

Apuseni Info: Sunteți un susținător al dezvoltării turismului în zona Orăștie?

Mihai Zvîncă: Categoric! Turismul este prioritar pentru o regiune atât de încărcată istoric și de ofertantă precum Orăștia. Dar trebuie dezvoltat inteligent, nu dezorganizat. Scopul nostru în creșterea turismului trebuie să fie susținerea dezvoltării mai multor afaceri în domeniu, inclusiv prin încurajarea deschiderii punctelor gastronomice locale, care câștigă tot mai mult teren în ceea ce privește turismul local. Apoi, este important să crească numărul persoanelor care au venituri directe sau indirecte din turism, iar asta nu se poate realiza fără investiții în infrastructură și promovare sau fără susținerea de care vorbeam mai devreme. Nu este de ajuns să avem turiși care trec prin zonă ori stau o noapte – două, ci trebuie să plusăm înspre a oferi experiențe turistice care să îi facă să rămână aici măcar o săptămână.

Apuseni Info: Dacă ar fi să enumerați câteva principii în care credeți cu tărie, care ar fi acelea și de ce?

Mihai Zvîncă: Principiul transparenței, simplității, eficienței, dezvoltării durabile, principiul sustenabilității, iar alături de ele mă ghidez și după un set de valori format din devotament, dedicare, încredere, sinceritate, cooperare. Astfel de principii și de valori sunt necesare nu doar formării ca persoană, ci și formării unei comunități sănătoase, stabile și durabile.

Apuseni Info: Doriți să le transmiteți un mesaj cetățenilor?

Mihai Zvîncă: Mergeți la vot! Acest drept s-a câștigat cu sânge în România și este o durere peste amintirea celor morți dacă noi nu dăm doi bani pe el, nici măcar cât să ne prezentăm la o secție de votare. Votați cu mintea deschisă, votați gândindu-vă la viitor, nu doar la cel de mâine, ci mai cu seamă la cel de peste 20 – 50 de ani. Votați pentru voi, dar mai ales pentru copiii și nepoții voștri, căci pentru ei construim acum.

Produs de Red Hot Advertising SRL, la comanda USR – filiala Hunedoara, parte a Alianței Dreapta Unită (USR-PMP-FD), Cod mandatar financiar: 21240009

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *