N-au fost preferații lui Drulă dar aproape au dublat procentul de la național

Murariu, Băltărețu și Bordei, se știe, au fost oamenii lui Dacian Julien Cioloș de la Cluj, trei politicieni care au preluat conducerea filialei locale USR după mariajul USR-PLUS din pandemie, însă, rămași cumva neiubibili la București de către echipa Drulă-Barna.
Evident că și la nivel local au rămas și sunt voci contestatare, însă, după scrutinul de duminică, rezultatele organizației de Cluj, atât la nivel județean, cât mai ales la nivel municipal, confirmă conducerea USR Cluj, în special în actualul context național în care defunctul Drulă nici nu și-a așteptat parastasul, căci l-a și aruncat în vâltoarea internă pe Dominic Fritz, care a reconfirmat pentru Timișoara, dar al cărui profil pentru șefia națională a USR este discutabil.
Dar să revenim la Cluj. Indiferent că acum mulți au tendința de a arăta cu degetul scorul lui Viorel Băltărețu, este puțin probabil ca vreun USRist local să fi luat mai multe voturi ca el, dată fiind candidatura lui Sabin Sărmaș, însă organizația pe care Băltărețu a păstorit-o, alături de Adrian Cristian, Alexandra Oană, George Trif și ceilalți a făcut un scor istoric de peste 18% – iar la județ Oana Murariu alături de candidații buni din Dej, Turda și alte localități, a scos dublu fața de scorul național, ce e drept și cu ajutorul senatorului Adrian Oros. Restul…. PMP… doar o siglă pe hârtie și atât.
Rezultatele USR Cluj nu doar că întăresc și confirmă munca lui Băltărețu (chiar dacă a demisionat) și a colegilor de la municipiu dar pune USR Cluj, după mai mulți ani, prin Oana Murariu, într-o poziție de mega forță la nivel național.
Să vedem cum o va juca.
USR a pierdut primării mari în finale jucate la limită, iar REPER n-a trecut pragul.