Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

O fabrică de zahăr din Ardeal se va redeschide: Va intra în producție cu recolta de sfeclă de zahăr din toamnă

O fabrică de zahăr din Ardeal se va redeschide: Va intra în producție cu recolta de sfeclă de zahăr din toamnă

Ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului Stefan-Radu Oprea a anunțat de curând că fabrica de zahăr de la Luduș se va redeschide și va intra în producție odată cu recolta de sfeclă de zahăr din toamnă.

„Fabrica de zahăr de la Luduș se va redeschide și va intra în producție odată cu recolta de sfeclă de zahăr din toamnă. Acum se fac lucrări de verificare a instalațiilor pentru ca totul să funcționeze perfect.

În urmă cu un an de zile acționarul francez anunța că se retrage, destinul fabricii de zahăr părea acela de a fi transformată în fier vechi Adrian Ionut Chesnoiu, ministrul agriculturii de atunci, împreună cu deputata Dumitrița Gliga s-au încăpățânat să creadă că fabrica poate fi salvată. Au fost începute discuțiile cu fermierii în vederea unei asocieri care să preia fabrica, până la urmă un investitor român a cumpărat acțiunile și este decis să recâștige cu brandul „Zahăr de Luduș” o cotă importantă de piață.

Fermierii vor putea să vândă din nou sfecla de zahăr de pe cele peste 6000 de hectare care ar asigura funcționarea fabricii la capacitate maximă. Astăzi sunt semnate contracte pentru jumătate din suprafața necesară (3400 ha), dar încrederea se va recâștiga atunci când în toamnă fabrica va fi din nou în funcțiune.

Am informat managementul despre schema de ajutor de stat, gestionată de către colegul meu, Florin Barbu , ministrul agriculturii pentru stimularea procesării produselor agricole în România. Planul lor de extindere a activității poate fi unul dintre cele finanțate prin acest program.

În fabrică vor lucra peste 125 de persoane, dar efectul este mult mai amplu pentru că fermierii vor avea certitudinea vânzării recoltei, iar utilizatorii zahărului că au din nou acces la un produs de calitate” a anunțat ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *