Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

O femeie din Șuncuiuș, Bihor, este în comă după ce a fost infectată cu virusul West Nile!

O femeie din Șuncuiuș, Bihor, este în comă după ce a fost infectată cu virusul West Nile!

O femeie de 74 de ani din Șuncuiuș este în comă, internată la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Oradea, după ce a contractat virusul West Nile în urma unor înțepături de țânțari.

Pe fondul infecției și al altor probleme de sănătate preexistente, femeia a dezvoltat meningoencefalită. Ea se află în spital din 23 august, conform declarațiilor purtătoarei de cuvânt a spitalului, Lisa Crăiuț, preluate de ebihoreanul.ro

Informația privind confirmarea unei infecții cu West Nile în Bihor nu a fost făcută publică oficial de către Direcția de Sănătate Publică Bihor, ci a apărut întâmplător într-o postare pe o rețea de socializare legată de condițiile privind donarea de sânge, făcută de Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea. 

„Restricții (n.r. – privind donarea) vor fi in intervalul  5 septembrie – 3 octombrie, numai pentru donatorii cu domiciliu în Șuncuiuș (motiv: caz confirmat de infecție cu West Nile Virus – WNV) pentru respectarea condițiilor epidemiologice și protejării primitorilor de sânge!”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a Centrului de Transfuzie. 

Mai multe despre acest subiect – O femeie din Bihor e în comă după ce a fost infectată cu virusul West Nile. DSP n-a anunțat public cazul 

Despre infecția cu virusul West Nile

Virusul West Nile, considerat unul dintre cele mai periculoase din lume, este transmis prin înțepătura țânțarului tigru asiatic și poate provoca afecțiuni grave, precum meningita sau encefalita West Nile, punând viața în pericol. În cele mai multe cazuri, cei infectați manifestă simptome ușoare, cum ar fi dureri de cap sau febră moderată.

Infecțiile sunt cel mai frecvente în lunile calde, când activitatea țânțarilor este intensă. Virusul face parte din familia Flaviviridae și este prezent atât în zone tropicale, cât și în regiunile temperate. Incubația poate dura până la două săptămâni, deși simptomele pot apărea și mai devreme, între 2 și 6 zile de la infectare. La persoanele cu imunitate compromisă, manifestările pot apărea chiar și după 21 de zile.

Un aspect esențial este că virusul West Nile nu se transmite de la o persoană la alta prin contact fizic, tuse, strănut sau prin interacțiunea cu animale vii sau moarte. De asemenea, nu există riscul de infectare prin consumul de carne contaminată, dacă aceasta este gătită conform regulilor de siguranță alimentară.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *