Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

(OPINIE) Voicu Ienci: Geoană – prins că a plagiat, în momentul adecvat

(OPINIE) Voicu Ienci: Geoană – prins că a plagiat, în momentul adecvat

A iesit la iveala plagiatul lui Geoana – 78 de pagini traduse din rapoartele anuale in fata Congresului ale lui Clinton si Bush junior, aproape o treime din lucrarea de doctorat sustinuta in 2005 la ASE.

Nu cred ca pune careva la indoiala semnificatia faptului ca „marea descoperire” vine exact in momentul in care trebuie sa se hotarasca daca va candida sau nu la Presedintie in toamna. Ce naiba a facut Emilia Sercan, degraba descoperitoarea detectivistica a plagiatelor oricui si haihui, din 2005 si pana azi, cu teza de doctorat a ditamai ministrului de externe, candidatului la primaria capitalei si presedintia tarii, intaiului dintre pesedisti si vicepresedintelui NATO?

Pai nu s-a prea grabit doamna, a asteptat cand a trebuit si a fost necesar. Cui? Nu se stie, dar se banuieste.

Episodul asta ranced are, dincolo de jocul subteran, conspirationist, din haznaua sistemului, doua semnificatii, fi-mi-ar scarba de amandoua.

Prima e ca in continuare ne dam la gioale, ne faultam santajabil si chiar penal, uzitand de parghiile si conformandu-ne cuminti unei mizerii de sistem subteran, care decide preventiv si in locul electoratului cine sa ajunga la putere, cine sa existe, cine sa vorbeasca si cine sa faca ciocul mic -asta in timp ce cetateanul votant nu conteaza mai mult decat un prost turmentat de propaganda presei si dezvaluirilor la comanda, a catuselor zornaite in prime time si a manifestatiilor de dat cu curul de pamant atunci cand trebuie sa pice careva.

A doua ar fi ca melteanul politician dambovitean, asemenea corespondentului sau din civilie -cocalarul cu masina mai scumpa decat casa unde locuieste si careia ii baga de cincizeci de lei benzina in peco sau ii smenuieste catalizatorul cand se strica, moare -crapa ranza, rinichii si ficatii in el daca nu ajunge doctor in stiinte, daca nu isi valideaza prostia pseudoacademica cu un titlu care il face supraom, supralider, posibil sa ii adauge si cativa centimetri in plus la aia mica si trista, hranita din simularile amantelor angajate la stat.

Ba, doctorilor, la ce va foloseste titlul cand voi faceti politica? Va incanta gandul ca pe mausoleul vostru de neam prost, in care sperati sa coborati tarziu si cu salve de tunuri honoris causa, va scrie doctor …Geoana, Ponta, Ciuca, o mie si o suta de multi altii?

Pai uite ca va ingroapa mai devreme decat va inchipuiti niste unii pusi sa va agate si sa va puna toata viata intre copertile unor dosare, in bibliorafturi unde sa sedeti cuminti – la arhiva, la tribuna, la negocieri nocturne si in viata voastra generala de rahat – cu sau fara ochi si aroma.

Fi-mi-ar scarba de voi, de toti, de aia care descoperiti plagiatul doar cand trebuie, de aia care va riscati sa-l faceti si dupa aceea va dati victime cand sunteti prinsi.

Despre Voicu Ienci

Absolvent al Facultatii de Drept -Universitatea Babes-Bolyai (2000) si al Certificatului Profesional in Management -The Open University (U.K. 2013), Voicu Ienci este antreprenor si pasionat de istorie si politica.

Ideologic, este profund atasat conservatorismului clasic si un apropiat al viziunilor crestine pro-viata si pro-familie

Loading

2 thoughts on “(OPINIE) Voicu Ienci: Geoană – prins că a plagiat, în momentul adecvat

  1. Ce sa mai vorbin cand gen.Coldea seful serviciilor intermediaza ,adica il baga pe felie pe oficialul albanez,cu seful cartelului drogurilor din America latina ! Cine se afla la conducerea statului cine organizeza alegeri si cine pune domni !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *