Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Podul pietonal peste Cerna, din Hunedoara, a fost montat. Bobouțanu: Este primul pod peste Cerna construit în Hunedoara în ultimii 50 de ani

Podul pietonal peste Cerna, din Hunedoara, a fost montat. Bobouțanu: Este primul pod peste Cerna construit în Hunedoara în ultimii 50 de ani

Joi, 27 octombrie, s-au derulat operaţiunile de montare a structurii metalice a podului pietonal peste Cerna, în Centrul Vechi al municipiului Hunedoara. Aceasta are o masă de 24 de tone, o lungime de 31,5 metri şi o lăţime a porţiunii de călcare de 2,2 metri. După fixarea definitivă, podul va avea, bineînţeles, şi balustrade.

„Este primul pod peste Cerna construit în Hunedoara în ultimii 50 de ani.

Lucrarea este inclusă în proiectul de reamenajare a Parcului Libertăţii. Utilitatea sa este incontestabilă, în condiţiile în care trotuarele de pe vechile poduri sunt destul de înguste şi nici nu pot fi lărgite. Mai mult, podul face legătura directă între Parcul Libertăţii şi Muzeul Fierului de unde, mai departe, pe un traseu semi-pietonal se va putea ajunge la Castelul Corvinilor într-o plimbare de câteva minute, pe strada Maior Stângă, parte din strada 9 Mai şi strada Castelului.

Sunt convins că acest pod va fi un alt punct de atracţie atât pentru hunedoreni cât şi pentru turişti. Este unul dintre elementele importante care demonstrează complementaritatea şi coerenţa proiectelor gândite de noi pentru Centrul Vechi: zona pietonală din Piaţa Libertăţii, reamenajarea parcului, reamenajarea albiei râului Cerna, Muzeul Fierului şi legătura semi – pietonală spre şi dinspre Castelul Corvinilor.

Pentru toate aceste proiecte, care vor spori considerabil atractivitatea Hunedoarei ca destinaţie turistică, am reuşit să obţinem finanţare europeană şi muncim acum la transpunerea lor în realitate. Felicit echipa Primăriei care a muncit la câştigarea şi implementarea acestor proiecte. Nu este deloc uşor să sincronizezi atâtea echipe diferite, pe proiecte şi lucrări diferite, în aceeaşi zonă” a anunțat primarul din Hunedoara, Dan Bobouțanu.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *