Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Razie de weekend în Alba și Apuseni: 878 de persoane și au fost verificate 619 de autovehicule

Razie de weekend în Alba și Apuseni: 878 de persoane și au fost verificate 619 de autovehicule

În perioada 27-28 octombrie, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 878 de persoane și au fost verificate 619 de autovehicule.

Au fost constatate 383 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 71.980 lei. Au fost retrase 11 certificate de înmatriculare și au fost reținute 6 permise de conducere.

Au fost efectuate 160 de testări privind consumul de alcool și droguri, iar polițiștii au constatat 11 infracțiuni.

Acțiunile desfășurate au avut și o componentă informativ- preventivă prin care polițiștii le-au reamintit conducătorilor auto noile modificări legislative în materie penală.

Conducătorii auto au fost conștientizați în legătură cu riscurile reprezentate de conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului sau a drogurilor și au fost informați în legătură cu modificările legislative recente, care se referă la faptul că persoanele care conducând fără drept, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, provoacă accidente rutiere, soldate cu decesul vreunei persoane, vor fi condamnate cu executarea pedepsei. Deci, în cazul acestora nu este posibil ca instanța de judecată să  dispună suspendarea executării pedepsei.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *