Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

România produce automobile electrice. Haneș: România a intrat in grupul select a producătorilor de automobile electrice

România produce automobile electrice. Haneș: România a intrat in grupul select a producătorilor de automobile electrice

Ford Otosan a început producția de mașini electrice la fabrica pe care o deține la Craiova, aici se produc si se livrează în Europa următoarele modele; Puma Gen E, E-Transit Courier și E-Tourneo Courier.

Începând cu 2022 in fabrica din Craiova au fost investite 500 de milioane de euro pentru retehnologizare, devenind una dintre cele mai moderne fabrici din Europa și una dintre putinele fabrici care produc atât vehicule pentru pasageri cât și comerciale, pe aceleași linii de producție se produc atât modele electrice cât și cele pe combustie interna.

La Ford Otosan Craiova pe lângă modele electrice menționate anterior se produc si modele pe combustie interna; Puma, Transit Courier și Tourneo Courier cât și motorul de 1.0 EcoBoost.

Ford Otosan Craiova este unul dintre cei mai mari angajatori privați din România, se regăsește in top 20 al angajatorilor cu peste 6000 de angajați.

Sa sperǎm ca Dacia va decide sa producă în România, primul model electric al mărci, care ar urma sa fie lansat la sfârșitul lui 2026 la un preț aproximativ de 18000 de euro. Deși locația nu a fost anunțată oficial, informatile arată  ca acesta va fi produs în Novo Mesto – Slovenia, unde este produs noul Twingo a celor de la Renault. Și nu, Dacia Spring nu este un model dezvoltat de Dacia, este o mașina produsă in China de Dongfeng cu denumirea de EX1, având doar sigla Dacia.

Dacǎ in viitorul apropiat doriți sa achiziționați o mașina electricǎ, o opțiune care ajutǎ economia României ar fi vehicule produse de Ford Otosan Craiova.

Loading

1 thought on “România produce automobile electrice. Haneș: România a intrat in grupul select a producătorilor de automobile electrice

  1. Dacia Spring este Dacia KWID modificata
    facuta de Renault pentru piața asiatica și in principal indiana

    A costat 5000 euro..nu se putea omologa in Europa datorită lipsei cerințelor obligatorii privind SEcuritatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *