Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

S-a semnat contractul pentru construirea Parcului Industrial Aleșd

S-a semnat contractul pentru construirea Parcului Industrial Aleșd

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a semnat astăzi, 10 aprilie 2024, contractul cu Gabriel Dume, reprezentantul firmei Dumexim, pentru proiectarea și execuția lucrărilor la Parcul Industrial din Aleșd. Contractul a fost semnat la sediul Primăriei Aleșd, în prezența primarului Ioan Todoca.

Valoarea ofertei câștigătoare pentru proiectarea și execuția proiectului „Înființare parc de specializare inteligentă Aleșd” este de 13.609.082,34 lei, inclusiv TVA. Durata contractului este de 8 luni (2 luni pentru proiectare și 6 luni pentru execuție).

Cu o zi mai devreme, marți, 9 aprilie 2024, a fost semnat și contractul de finanțare cu fonduri europene pentru acest proiect. Vă reamintim că firma Dumexim a fost declarată câștigătoare a licitației pentru construirea Parcurilor industriale din Beiuș și Aleșd în data de 12 martie 2024. Contractele de proiectare și execuție nu au putut fi semnate până nu a fost semnat și contractul de finanțare.

,,După mai multe luni de verificare a documentelor și după clarificarea tuturor aspectelor juridice, a fost semnat contractul de finanțare pentru realizarea infrastructurii parcului de specializare inteligentă din Aleșd. Proiectul nu ar fi putut fi realizat fără sprijinul Primăriei Aleșd. Terenul pe care se va dezvolta infrastructura, situat la ieșirea din Aleșd spre Oradea, după benzinăria OMV, a fost pus la dispoziție de către Primăria Aleșd. Mulțumesc echipei de proiect și tuturor celor care au fost implicați în câștigarea acestei finanțări”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Săptămâna viitoare se vor semna și contractele de finanțare pentru celelalte 3 parcuri din județul Bihor: Beiuș, Marghita și Ștei.

Realizarea infrastructurii de suport presupune amenajarea accesului, asigurarea rețelei de drumuri interioare, asigurarea alimentării cu apă, alimentarea cu energie electrică, realizarea rețelei de distribuție cu gaze naturale, asigurarea iluminatului public etc. Pentru aceste investiții au fost încheiate parteneriate între Consiliul Județean Bihor, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) și primăriile celor patru localități.

Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027. 

În județul Bihor sunt funcționale în prezent parcuri industriale în Municipiul Oradea, Municipiul Salonta și comuna Tileagd.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *