Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

S-a semnat contractul pentru reabilitarea Spitalului de Psihiatrie Nucet

S-a semnat contractul pentru reabilitarea Spitalului de Psihiatrie Nucet

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a semnat joi, 19 octombrie, la sediul instituției, contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a Spitalului de Psihiatrie Nucet.

Proiectul „Creșterea eficienței energetice și reabilitarea imobilelor Spitalului de Psihiatrie Nucet, Județul Bihor” prevede reabilitarea a cinci corpuri de clădire în care își desfășoară activitatea Spitalul de Psihiatrie Nucet și Unitatea de Asistență Medico-Socială de Psihiatrie Nucet.

Obiectivul principal al investiției este creșterea eficienței din punct de vedere energetic, prin diminuarea consumului anual de energie și îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Atingerea acestor obiective presupune reabilitarea anvelopei construcțiilor, înlocuirea instalațiilor termice, sanitare și de iluminat.

            Clădirile care fac obiectul contractului sunt:

  • Pavilionul A – Corpul C5 – regim de înălțime D+P+3E, Scd=7115mp;
  • Pavilionul B – Corpul C2 – regim de înălțime P+3E, Scd=3255mp;
  • Magazie (Atelier) – Corpul C9 – regim de înălțime P, Scd=282mp;
  • Pavilionul C-D – Corpul C1 – regim de înălțime P+1E, Scd=890mp.

Proiectul va fi realizat de asocierea de firme SC Manelli Construcții Generale SRL – lider, Manelli Impresa SRL și SC Interactive Design SRL. Valoarea contractului este de 18.908.818,79 lei, fără TVA, iar durata de execuție, de 24 de luni.

Investiția este finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.

Vă reamintim că în luna ianuarie 2023 s-a semnat contractul de finanțare prin PNRR.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *