Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Trei câini, pierduți, și-au regăsit familiile, cu sprijinul polițiștilor 

Trei câini, pierduți, și-au regăsit familiile, cu sprijinul polițiștilor 

Dacă îți iubești cu adevărat animalul de companie, în speță câinele, alegi microciparea! Campania de microcipare gratuită a câinilor din Municipiul Oradea continuă! Deci, rupe-ți puțin din timpul tău și acordă-l celui mai bun și devotat prieten al omului, câinele!

Este îndemnul pe care polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor îl adresează tuturor proprietarilor sau deținătorilor de animale, în speță de câini.

Doar la acest sfârșit de săptămână, polițiștii de la protecția animalelor bihoreni au reușit să readucă bucuria revederii în sufletele pline de tristețe ale proprietarilor a trei câini, care fuseseră pierduți de stăpâni și găsiți de polițiști.

Spre norocul tuturor, câinii în cauză erau microcipați și aveau microcipurile introduse în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân (R.E.C.S), astfel încât proprietarii acestora au putut fi identificați.

Este vorba despre un labrador și un ciobănesc german, care au fost găsiți de polițiștii de la protecția animalelor pe strada Clujului din municipiul Oradea, căutând dezorientați drumul spre casă. La rândul ei, proprietara acestora îi căuta disperată de câteva zile, aceștia fiind postați și pe rețelele de socializare. Pentru că ambii câini erau microcipați, polițiștii au identificat imediat proprietara, ambii câini fiind preluați, cu bucurie, de familie.

Un alt câine pierdut, un metis de husky, a fost găsit de polițiștii de la protecția animalelor, luni dimineața, în Parcul Traian din municipiul Oradea, așteptând istovit, în fața unui magazin, căutând cu privirea stăpânul care să îl ducă înapoi acasă.

Câinele scăpase din curte și era căutat de proprietar de mai multe zile. Pentru că era microcipat, și în acest caz s-a reușit identificarea proprietarului, care l-a revendicat de îndată.

Având în vedere contextul în care acești câini au fost pierduți, proprietarii au fost sfătuiți să acorde o atenție sporită asigurării țarcurilor și gardurilor de la adăposturile câinilor în cauză.

Pe lângă rolul important al microcipării, evidențiat mai sus, polițiștii atenționează asupra faptului că microciparea este o obligație a proprietarilor/deținătorilor de câini, conform art.8 pct 4 din OUG nr. 155/2001, modificată, sancțiunea prevăzută pentru nemicrocipare fiind amenda între 5.000 și 10.000 de lei.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *