Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Trei percheziții domiciliare în Ștei și în Sânmartin: Cu 3.000.000 lei a fost prejudiciat statul român!

Trei percheziții domiciliare în Ștei și în Sânmartin: Cu 3.000.000 lei a fost prejudiciat statul român!

Joi, 27 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au efectuat trei percheziții domiciliare, pe raza localității bihorene Ștei și în comuna Sânmartin, județul Bihor, la o persoană fizică și la două persoane juridice, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de evaziune fiscală, delapidare și sustragere sau distrugere de înscrisuri.

Din cercetări, a reieșit că, în perioada 2019 –2022, un bărbat de 48 de ani, din comuna Sânmartin, în calitate de reprezentant al societății comerciale din comuna Sânmartin, ar fi înregistrat în evidențetele contabile facturi fictive privind achiziția de prestări de servicii și materiale de construcții de la trei societăți comerciale din județele Bihor și Ilfov, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat astfel bugetului consolidat al statului a fost estimat la peste 3.000.000 lei.

În urma perchezițiilor domiciliare, efectuate pentru documentarea și probarea activității infracționale a celui în cauză, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea cercetărilor diferite înscrisuri și documente contabile, în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost utilizate de persoana bănuită, în desfășurarea activității infracționale.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.

Acțiunea polițiștilor de investigare a criminalității economice bihoreni a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției pentru Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Loading

1 thought on “Trei percheziții domiciliare în Ștei și în Sânmartin: Cu 3.000.000 lei a fost prejudiciat statul român!

  1. Pingback: URL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *