Trei zile de lupte între legionari romani și daci, de lupte cu gladiatori, de parade cu torţe, la DacFest, la Măgura Uroiului, lângă Simeria
Conform unei tradiţii mai vechi, în 2024 Festivalul DacFest va fi din nou organizat la finalul verii. Asociaţia Terra Dacica Aeterna a început deja pregătirile pentru găzduirea celor aproximativ 300 de reenactori din ţară şi din străinătate, la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului DacFest „Sub Semnul Lupului”, la Măgura Uroiului, lângă Simeria, Hunedoara.
Ne bucurăm să vă putem prezenta din nou trupe de daci, romani şi sarmaţi de la Cluj-Napoca, Deva, Bucureşti, Alba Iulia, Baia Mare, Dorosloveni, Piteşti, Sibiu, Zalău, din Italia, Bulgaria, şi Anglia, alături de oaspeţi noi din Ungaria şi Spania.
Vor fi trei zile pline de activităţi care mai de care mai interesante, adresate copiilor şi adulţilor: parada cu torţe, demonstraţii, tactici de luptă şi confruntări ale legiunilor romane, ale războinicilor daci şi ale şcolilor de gladiatori, cu ritualuri şi dansuri antice, cu demonstraţii de jocuri sportive şi întreceri în stil antic între reprezentanţii asociaţiilor participante, cu ateliere civile interactive, cu spectacole cu foc, dar şi cu momente surpriză pentru public şi trupele participante.
Pentru a vă bucura de toate acestea, nu trebuie decât să fiţi prezenţi în centrul oraşului Simeria vineri şi pe Platoul Măgurii sâmbătă şi duminică, accesul pe întreaga durata a evenimentului fiind gratuit, în aer liber.
Iar că să vă puteţi planifica mai uşor timpul petrecut alături de noi, vă ajutăm cu următoarele detalii – PROGRAM EVENIMENT:
Vineri, 30 august 2024
21:00 – 22:00
Deschiderea oficială a festivalului (parada cu torţe)
Sâmbătă, 31 august 2024
10:00 – 23:00
Tabere şi ateliere antice, antrenamente militare, ritualuri şi dansuri antice, lupte de gladiatori, târg de sclavi, prima bătălie, concert black metal, spectacol cu foc şi ritualul focului sacru
Duminică, 1 septembrie 2024
10:00 – 16:00
Tabere şi ateliere antice, concursul ”Pui de dac”, joc antic demonstrativ, antrenamente militare, dansuri antice, lupte de gladiatori, pentatlon antic, bătălia finală, ceremonia de închidere.