Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Variantele lui Sabin Sărmaș: Independent, Forța Dreptei sau PSD? Cum îl vor menține deputat cele 37.017 de voturi?

Variantele lui Sabin Sărmaș: Independent, Forța Dreptei sau PSD? Cum îl vor menține deputat cele 37.017 de voturi?

Nu știu ce curiozități aveți voi, așa, pentru sesiunea de toamnă-iarnă, însă exceptând numele viitorului președinte al țărișoarei (girat de PSD & PNL), la nivel de Cluj curiozitatea mea este următoarea: Cum va gestiona în continuare, Sabin Sărmaș, cele 37.017 de voturi pentru a rămâne parlamentar? Până în răpciune vom afla cât de grase sunt boabele de struguri.

Să fim bine înțeleși. Pentru Sărmaș există viață și după Parlament, însă poziția de deputat îi oferă muniție serioasă într-o viitoare bătălie pentru primăria Cluj-Napoca cu Emil Boc sau urmașul său.

Din postura de deputat mult mai ușor atragi sprijin politic și financiar pentru o candidatură, decât din poziția de cetățean și Sabin știe asta.

Cum îl vor menține deputat cele 37.017 de voturi?

Dacă luăm în calcul candidatura din partea unui partid, cred că astrele s-au reașezat în USR și după înscăunarea Elenei Lasconi la conducerea USR și confirmarea Oanei Murariu în Biroul Național, organizația clujeană și-a securizat deciziile de viitor în propriile mâini. Mai mult, dacă vă uitați pe cifrele lui Viorel Băltărețu și mai ales pe comunicarea ultimilor patru ani, este cu siguranță cel mai activ deputat de Cluj.

Apoi, Forța Dreptei poate fi o variantă bună doar dacă se lipește de PNL sau înapoi de USR, pentru că este greu de crezul că partidul ar putea singur în alegeri să treacă pragul.

Prin urmare, foarte multe variante nu are.

  1. Să candideze independent la Parlamentul României. Cu un bagaj de 37.000 de voturi în toamnă poate să candideze independent. Vă dați seama că ar avea o altă campanie față de partide și dacă mă întrebați pe mine are și șanse să-și câștige mandatul. Gândiți-vă la suportul societății civile, a multor tineri de pe rețele de socializare, a faptului că boierii din vechile partide tot nu s-au trezit și încă nu s-au gândit să investească SERIOS în presă, consultanță și comunicare și în continuare „lucrează” cu strategi de toamna lui 2012 sau 2016. Cum a reușit Nicu Ștefănuță poate și Sabin Sărmaș.
  2. Pentru PSD Cluj și aici mă refer la municipiu, Sabin Sărmaș ar fi un fel de Lamine Yamal de Cluj-Napoca. Haideți să fim onești, astăzi niciun membru al PSD Cluj nu ar strânge uninominal 37.000 de voturi. Mai mult ar îmbunătăți considerabil imaginea organizației municipale. Dacă aș fi în locul lui Vasile Dîncu mâine l-aș oferta chiar dacă unii veșnici doritori de deputăție s-ar burzului. Chiar și în contextul în care sunt neamuri. Evident, cele 37.000 de voturi obținute de Sabin în postura de îndependent nu sunt transferabile la kilogram la un partid și cu siguranță că mulți nu l-ar mai vota dar întreb: Ce membru al PSD, în Cluj, ar strânge uninominal măcar 8.000 de voturi? PSD poate fi o soluție de salvare a mandatului de deputat pentru Sabin Sărmaș dacă nu va candida independent.

Să fie clar, cele două ipostaze prezentate nu au fost dezbătute nici cu Sabin, nici cu Vlad Mercori, însă ce variante logice ar avea Sabin Sărmaș pentru toamna lui 2024? Dacă Sabin Sărmaș va candida independent va fi o toamnă interesantă.

Sărmaș versus partide?

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *