Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Războiul dintre foștii și actualii lideri ai PLUS Cluj continuă. Ce îi răspunde Ovidiu Pantea lui Hossu?

articol publicat în iulie 4, 2020

Războiul dintre foștii și actualii lideri/membri ai PLUS Cluj continuă. Ce îi răspunde Ovidiu Pantea lui Sergiu Hossu? Vă invităm să citiți dreptul la replică, trimis de Ovidiu Pantea platformei Apuseni Info.

Drept la replică – Ovidiu Pantea:

Domnul Sergiu Hossu minte când afirmă că a existat o competiție între subsemnatul și domnul Matiș Horea pentru desemnarea candidatului Alianței la Primăria Huedin.

În fapt, noi cei din PLUS Huedin, tocmai asta am solicitat, să existe o competiție corectă în care să ne prezentăm proiectele și viziunea, iar cei mai buni să câștige indiferent din ce partid sunt. Să existe un set de criterii valabile pentru toți candidații prin prisma cărora să fie apoi desemnați candidații comuni.

Îl invit pe domnul Sergiu Hossu să comunice public când a avut loc competiția între subsemnatul și candidatul USR, care au fost criteriile prin care unul sau altul ar fi câștigat această competiție imaginară și cine a facut parte din comisia care a selectat câștigătorul.

În data de 23.02.2020 a avut loc o dezbatere între candidații PLUS și USR în sala mica a Casei de Cultură din Huedin. La această dezbatere eu mi-am prezentat planul de administrare al orașului Huedin iar domnul Matiș ne-a povestit despre activitatea didactică, ce cărți a mai scris și ce diplome a obținut (domnul Hossu nu a participat la acea dezbatere deci vorbește în necunoștință de cauză).

În fapt, desemnarea candidatului comun al Alianței precum și ordinea pe liste nu este rezultatul negocierilor dintre filialele locale ale celor două partide, sau rezultatul unei competiții interne cum era firesc, ci rezultatul unei negocieri politice purtate la nivel național.

Despre cum s-au desfășurat aceste negocieri, doamna Simona Cristea – președintele PLUS Cluj la acea dată – a declarat următoarele: „În cadrul negocierilor desfășurate la nivel de BN-uri, nu a fost solicitat Biroului Filialei Județene PLUS Cluj nici un fel de informații privitoare la persoanele candidaților propuși de PLUS Huedin, la integritatea, competența lor profesională, implicarea lor în PLUS și în acțiunile comune ale Alianței” De asemenea, doamna Simona Cristea confirmă faptul că nu au existat „criterii clare și transparente de performanță în vederea desemnării listelor comune de candidați. Acest fapt a determinat desemnarea candidaților într-un mod lipsit de meritocrație, fără a se ține cont de competențele și performanțele candidaților propuși”

Domnul Hossu susține că așa zisa competiție a generat un plan foarte bun care comasează propunerile participanților. Îl provoc pe dl Hossu să spună cine a făcut acel plan și să posteze planul acesta în maxim 30 de minute de la publicarea acestui drept la replică.

Resping acuzația că mi-am atacat colegii de partid și îi transmit că principiile nu sunt orgolii personale. Totodată îi reamintesc că, exceptând două persoane, toți membri PLUS Huedin au demisionat.

Regret că în tot acest timp a încercat să dezbine comunitatea și a insistat, inclusiv cu sesizări la comisia de integritate, ca nu cumva să iesim din decizia de la național. Nu a înțeles că nu este vorba despre Ovidiu Pantea și orgolii personale ci despre întreaga comunitate și principii peste care nu trecem.

Domnului președinte al PLUS Cluj, îi reproșez faptul că nu a luptat pentru PLUS Huedin, că a semnat protocolul pentru Huedin fără a ține cont de parerea noastră validând negocierea politică de la național și nu a avut nici măcar bunul simț de a ne informa despre acest fapt. Noi am fost informați despre semnarea protocolului pentru Huedin de către candidatul USR devenit candidat al Alianței.

1 thought on “Războiul dintre foștii și actualii lideri ai PLUS Cluj continuă. Ce îi răspunde Ovidiu Pantea lui Hossu?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *