Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Pleacă Mircea Moroșan în Parlament?

articol publicat în octombrie 8, 2020

Pleacă Mircea Moroșan în București sau rămâne definitiv la Huedin? Este întrebarea acestei toamne pentru capitala Țării Călatei, după recentele alegeri încheiate în 27 septembrie, în care, din nou Moroșan a ieșit învingător.

Huedinul este cetatea Țării Călatei dar și fortăreața politică a PNL Cluj în zonă. Să nu uităm că de la numai câțiva kilometri se trag liderii județului, Emil Boc – Răchițele și Alin Tișe – Aghireșu, doi politicieni care au câștigat en fanfare alegerile acum două săptămâni.

Mircea Moroșan este cel care a câștigat și a păzit această fortăreață, de prea mulți ani, cu rezultate politice excepționale, administrative bune – unele ce este drept discutabile, un lider politic zonal căruia în ultimii ani i s-a promis o poziție eligibilă de parlamentar de la județ, însă ba pierdea pe mâna unirii PNL cu PD-L, lăsându-l în offiside un fost lider al vechiului PNL precum Marius Nicoară, ba lideri cu notorietate din Cluj-Napoca, precum medicul Stamatian sau a deputatului din Bihor ajuns cu recomandare la Cluj.

Cert este că lui „Moro”, prietenii și colegii săi, Emil, Alin și Daniel i-au lăsat să se înțeleagă în ultima perioadă că Huedinul merită reprezentat în Parlamentul României.

„Merită dar să vedem cum facem” 🙂 Nu că „Moro” nu ar merita, însă iar se pare că au susținere pe liste, senatorul Marius Nicoară, fiind sprijinit direct de la București de Orban și de asemenea Moldovan care pare să rămână la Cluj, prin urmare în acest moment „Moro” are valabilă opțiunea – locul al II-lea la Senat, poziție destul de eligibilă după scorul scos de PNL Cluj la locale și eventual locul III – V pe lista de deputați.

Surse din PNL ne-au confirmat că pentru moment lista nu este bătută în cuie însă surprize pot apărea.

Huedinul, fără Moroșan

Interesantă paradigmă. Cine va fi urmașul? Un alt candidat al PNL nu ar reuși să strângă susținerea de care a beneficiat Moroșan, acesta fiind și unul din motivele realpolitice pentru care „Moro” a fost lăsat la post în 2016.

Un nume vehiculat drept urmaș, dacă Moroșan ar merge la București și/sau nu ar mai candida la Huedin este Ghiță Călătan, proaspăt consilier județean, fost șef al poliției MAI, un tip inteligent cu multe relații în zonă sau… surpiză, directorul și consilierul local independent Horea Dorin Matiș, care atenție, a scos la Consiliul Local 8,16 %, în condițiile în care cei de la USR PLUS au scos la Consiliul Local doar 9,44 %!

Pe de altă parte, ieșirea lui Moroșan din peisaj poate însemna și ruperea înțelegerii informale cu UDMR. Vă dați seama, un candidat puternic al opoziției, să zicem Sabin Demea, parte în parte cu urmașul lui Moroșan, candidatul X al PNL fără înțelegerea cu UDMR poate duce la victoria maghiarilor în orașul de sub Vlădeasa.

Și că tot vorbeam de opoziție, Sabin Demea a fost cel mai bun candidat al opoziției din ultimii doisprezece ani, bătăios, inteligent și până la urmă cu un scor politic mai mult decât decent: 23,27%. Este singurul lider al opoziției care poate lua primăria dacă vrea, pentru că potențial are, intelectual și material. În rest, în zona stângii multă mormolocie, niște trepăduși incapabili să articuleze trei vorbe, care populează inutil arena politică, precum bibanii la vederea lostrițelor.

Vom vedea în această lună dacă Moroșan va fi pe liste, dacă nu, dacă se vor organiza noi alegeri în Huedin sau dacă nu.

1 thought on “Pleacă Mircea Moroșan în Parlament?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *