Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Florin Cazacu, despre drumurile mocirloase: „Imediat ce vor merge carierele de piatră vom aloca resurse pentru întreținerea lor”

articol publicat în februarie 7, 2021

Florin Cazacu a explicat în această seară situația drumurilor asfaltate și neasfaltate după ploile recente și a recunoscut că nemulțumirea oamenilor de pe străzile neasfaltate, mocirloase, este un corectă și că după ce carierele de piatră se vor redeschide va aloca resurse pentru întreținerea acestor drumuri.

„O mare problemă pe care o avem este starea foarte gravă a drumurilor. După cum bine știți, în fiecare sezon rece, la începutul primăverii când încep, ploile drumurile se distrug.

Noi încercăm și binențeles că nu sunt soluții de durată cu mixtură stocabilă este procedeul tehnologic care este recomandat pentru sezonul rece. Nu este mixtură caldă, nu funcționează stațiile de asfalt și nici carierele.

Încercăm pe cât posibil partea de drumuri naționale, partea de drumuri asfaltate să o întreținem fără probleme, o să fie câteva imagini, știu că pentru unii li se pare că este un paliativ care nu este o soluție dar din punct de vedere tehnologic este singura soluție care se poate adopta pe perioada sezonului rece. Mixtură stocabilă, presată la rece și care asigură pentru o anumită perioadă de timp în funcție de starea vremii condițiile de a circula pe drumuri.

Pe partea drumuri de pământ situația e foarte foarte grea și știu acest lucru. Au fost foarte multe ploi în această perioadă, foarte multe drumuri sunt desfundate, binențeles că urmăresc și eu rețele de socializare și înțeleg pe deplin nemulțumirea oamenilor care trebuie să meargă pe aceste drumuri spre casă. Îi asigur că imediat ce vor începe să meargă carierele vom aloca resurse din bugetul local pentru a asigura și întreținerea acestor drumuri.

Nu este deloc ușor pe drumurile care au fost deja o dată distruse când s-a introduse rețeaua de apă și canal să le întreții.

A fost un an parcă mai greu ca oricând, au fost foarte multe ploi, drumurile au fost distruse și vom interveni de urgență pentru a sigura condiții pentru aceste drumuri” a anunțat primarul Bradului.

10 thoughts on “Florin Cazacu, despre drumurile mocirloase: „Imediat ce vor merge carierele de piatră vom aloca resurse pentru întreținerea lor”

 1. Ioana Bena spune:

  Vai, domnule primare, dar cum veti ajunge pina la cariere? Si cind? Ca drumurile sint mocirloase si impracticabile pina acolo!
  Va sugerez ceva pe la finele lui 2024… sau asa, mai la fine de mandat. Nu va grabiti prea tare.

  1. Isabela Ursu spune:

   Un primar la al 5-lea mandat fara realizari, cu un promotor local la fel de incompetent si o administratie inapta nu au ce cauta in anul 2021.
   Acest primar care alimenteaza bani catre presa pentru a fi laudat pentru incompetenta in ciuda investitiilor si a atragerii fondurilor europene nerambursabile pentru drumuri, mi se pare ca fiind indamisibil, cand altii reusesc sa dezvolte localitatile si sunt mandri ca au respectul cetatenilor care l-au votat.
   Rusine!

 2. Incredibil!!! Evul mediu!!!
  Drumurile astea nu sunt asa de azi, de ieri!!! Ce-a pazit administratia locala pana acum?!!! Fara scuze infantile!!! Avem destule exemple in tara de primari gospodari ! Omul sfinteste locul!

 3. Ilin Dana-Ligia spune:

  Un proverb arab zice: „Când un bărbat vrea să facă un lucru, găsește o cale. Când nu vrea să-l facă, găsește o scuză”.

  A bon entendeur, salut! (Scuze dacă sună prea european… )

 4. Eros Manuela spune:

  Doar vorbe, nimic concret.Toate asa zisele acțiuni exprimate prin verbe la timpul viitor. Articolul trebuia scris atunci cand deja ati facut demersuri, ati inceput documentațiilor, ati facut proiect de buget si propunere catre Consiliul Local. Până atunci, vorbe goale!

 5. Ioana Bena spune:

  Da, minciuni, amînări, promisiuni fără conținut. Și patru mandate fără nici un rezultat. Cum poți să vorbești iar de cîrpeli, care să dureze un an, doi? Cum ai tupeul să vii cu așa ceva in fata oamenilor, după ce 16 ani nu ai făcut nimic pentru ei? Reparații cu fonduri locale? Cînd s-or deschide carierele de piatră? Aberații, domnule primar Cazacu, aberații în care persistați de ani de zile, Pentru că, evident, nu sînteți în stare de altceva – sînteți incompetent pentru poziția de primar.

 6. Ioana Bena spune:

  Scrisoare deschisă domnului Florin Cazacu, Primar al Municipiului Brad, Hunedoara
  Luni, 8 februarie 2021
  Domnule Primar,
  Așa cum ați aflat de pe facebook, cîțiva locuitori ai Bradului și împrejurimilor vom veni la Dvs. în audiență miercuri 10 februarie la ora 11.
  Vă rog să ne primiți cu respectul și atenția cuvenite, căci nu Dvs. ne faceți onoarea de a ne primi, ci Dvs. aveți onoarea vizitei noastre.
  Punctele pe care dorim să le discutăm și asupra cărora vă invit să reflectați cu seriozitate și responsabilitate, împreună cu colaboratorii Dvs.:
  1) Starea drumurilor din Municipiul Brad si împrejurimi.
  Aceste drumuri cer REPARAȚII CAPITALE, care implică ATRAGEREA DE FONDURI EUROPENE.
  Nu vom mai accepta cîrpeli ca și pînă acum, cum ați avut tupeul să propuneți din nou în comunicatul de presă de duminică seara. Soluția expusă este provizorie, reparațiile propuse rezistă cel mult un an-doi, iar fondurile locale nu pot acoperi reparațiile capitale ale drumurilor Bradului. Pe scurt, o aberație.
  Vă solicităm:
  – o propunere de soluție durabilă, implicînd atragerea de fonduri europene.
  – vrem ca această propunere să fie creionată pîna la întîlnirea noastră de miercuri. Ne-ați declarat că aveți specialiști în primărie capabili să o facă.
  – vrem o dată a începerii lucrărilor și ordinea lor, în funcție de capacități si priorități pe care ni le veți supune spre discuție.
  2) Multi oameni s-au plîns de lipsa apei potabile. Ar fi momentul să discutăm și acest subiect. Cu aceleași detalii ca și în cazul drumurilor.
  Pentru a vă facilita sarcina de înregistrare a plîngerilor, îi rog pe toți participanții la întîlnire să pregăteasca în scris o solicitare, incluzînd
  – nume, prenume
  – CNP
  – adresă
  – solicitarea către Primărie (repararea drumului cutare)
  – semnatură
  In acest fel, veți putea răspunde fiecărei solicitări în parte, în intervalul legal de 30 de zile.
  Vă asigurăm că vom respecta condițiile impuse de pandemie. Orice comportament necivilizat, de o parte sau de cealaltă, este intolerabil. Am solicitat prezența presei și vă cer, din motive de securitate și de transparență, ca întîlnirea noastră să fie filmată.
  Incă o dată, în interesul tuturor, vă rog să nu continuați să vă bateți joc de noi, locuitorii zonei Bradului. Nu v-ați onorat funcția și obligațiile de primar timp de 16 ani, o dovedește starea deplorabilă a infrastructurii din întreaga zonă. Imi este greu să nu mă gîndesc la faptul că sînteți incompetent pentru această funcție. Aș vrea să îmi dovediți contrariul în cursul întrevederii noastre de miercuri, 10 februarie, ora 11, la sediul Primariei. Și mai ales prin acțiunile concrete care îi vor urma.
  Imi rezerv dreptul de a mă adresa instanțelor superioare în cazul în care vă veți arăta lipsit de respect în ceea ce privește cererile noastre.
  Nu sînt afiliată și nu reprezint interesele nici unui partid politic.
  Vă multumesc,
  Ioana Bena

 7. Sau dat 80 de miliarde de la EEG pentru infrastructura,dar nu se vede nici o realizare din acei bani.
  Poate si-a cumparat ORBAN SI CARTU SI IOHANIS TANGA DE EI???

  1. Ioana Bena spune:

   Sau poate Domnul Cazcu nu s-a straduit sa ajunga la ei? Cei de la Oradea, Cluj, Ciugud (AB) , Soimus (HD) au accesat bani europeni de la bun inceput! Spre informare, din lipsa de interes si competenta, in Romania se absorb numai aproximativ 25% din fondurile europeene la care am avea dreptul.

 8. Nistora Marius spune:

  O bataie de joc la adresa noastra…strada Morii si strada Saveşti sunt drumuri cu piatra cubica deformate si vai si amar nu il intereseaza…in capatul strazii Savesti avem drumurile Agricole acolo nu a bagat o roaba de piatra sa repare o groapa macar in 17 ani de mandat…o ruşine de primar…un papagal nesimțit…acum 2 ani a promis solemn oamenilor de pe strada Savesti xa in maxim 3 saptamani sa o sa repare drumul agricol de pe lunca Crisului…au trecut doi ani de atunci drumul e la fel distrus si papagalul a ajuns iar primar…RUŞINE SA ITI FIE CACAZACULE…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *