Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(VIDEO) „Autogara” sau „stația de tranzit” din Beiuș a încins spiritele în Consiliul Local

articol publicat în februarie 16, 2021

Ședința de Consiliu Local al Municipiului Beiuș, de astăzi, a fost una vie, punctul numărul 8 de pe ordinea de zi „Proiect de hotărâre privind aprobarea dezmembrării numărului cadastral 106.000 în scris în CF cu numărul 106.000 Beiuș, teren aflat în proprietatea publică a municipiului Beiuș în numărul cadastral 106.008 în suprafață de 3.283 de metri pătrați și numărul cadastral 106.009 în suprafață 3.876 de metri pătrați” încingând spiritele, evident în limita bunului simț.

Balul l-a deschis consilierul local Iftimovici Sergiu Nicolae care s-a declarat nemulțumit pentru faptul că Executivul orașului susține crearea unei „semi stații” nu a unei autogări: „Acest proiect amplu al autogării, considerăm că îi benefic orașului Beiuș la ieșirea spre Nimăiești.

Faptul că ni se transmit anumite lucruri, că oamenii vor merge pe jos și așa mai departe sunt niște gogoși electorale ca să le numesc așa. Dimpotrivă, mai degrabă ar trebui o stație în plus de autobuz. Ca și până acum toți cetățenii au luat autobuzul din stațiile de autobuz iar ceea ce dumneavoastră vreți să faceți pe acest spațiu nu se numește nicidecum o autogară. Este de fapt o semi stație”.

Ulterior, primarul Gabriel Popa l-a atenționat pe consilierul PSD că nu vorbește la subiect și că este important să nu se confunde autogara, cu o stația de tranzit: În primul rând vreau să vă spun că la punctul acesta al ordinii de zi este supusă spre aprobare dezmembrarea unui număr cadastral. Nu scrie nicăieri în acest punct despre autogară, despre vreo propunere despre autogară, deci domnule consilier cred că nu vorbiți la subiect.

Partea cealaltă de prezentare a unor situații propuse, nu vă pot da niciun răspuns pentru că sunt situații propuse. Se lucrează la un studiu de fezabilitate, la un proiect tehnic, în care presupune niște scenarii. Putem alege scenariul cel mai bun și cred că v-am mai spus-o de câteva ori, nu este nicio situația finală.

Când o să fie o situație finală va fi propusă Consiliului Local. Numărul cadastral la care va face referire se va prezenta în Consiliul Local, se preda acest număr cadastral, deci prin urmare dumneavoastră vorbiți în afara punctului în Consiliul Local de pe ordinea de zi”.

Iftimovici a continuat să-l întrebe pe edil care este rostul punctului 8 de pe ordinea de zi iar Popa i-a răspuns: „Da, poate fi amplasată o stație. Să nu confundăm iarăși autogara cu stație de îmbarcare, debarcare. Am spus-o și în presă, pot să repet oriunde, nu va fi o autogară de garare, va fi o stație de tranzit”.

Liderul PSD din localitate și totodată președintele de ședință, doamna Stela Babău a comentat la rându-i speța: „Constatarea mea este următoarea: că anumite informații ne revin în scris și în dedesubtul lor sunt o mulțime de povești sau proiecte pe care se dorește sau nu se dorește să se pună la dispoziția consilierilor locali.

Trebuie să stabilim, în momentul în care s-a venit în comisie, cu schițe, planuri și se intenționează să se facă un edificiu sau o construcție acolo, să ni se spună și nouă, să se stingă atâtea discuții care s-au creat în jurul acestui punct, autogară.

Dacă de la început s-a numit autogară să știm că acolo va fi autogară, nu de la o zi la alta se schimbă punctul de pe ordinea de zi, adică cadastrare sau planificare autogării. Noi ce știm despre autogară este strict din subsolul acestor comisii din ședința de plen și nu este bine să ne hazardăm de anumite detalii care ar trebui să le știe cetățenii și să beneficieze de informații clare”.

Primarul Gabriel Popa i-a amintit Stelei Babău că este o decizie a finanțatorului, adică a Consiliului Județean, „de modificare a acestei stații autogară. Trebuie să punem un teren la dispoziție. La următoarea ședință o să-i punem un teren la dispoziție, unde se va reloca, se va reconfigura, așa cum am făcut-o în situația propusă, viitoarea stație”.

Consilierul local Stela Babău a ținut să amintească și demersurile din mandatul trecut: „Domnule primar, în mandatul meu, adică în mandatul domnului Mlendea, primăria muncipiului Beiuș a alocat un teren pe care să se construiască o autogară undeva în afara Beiușului, deci primarul Beiușului a alocat terenul Consiliului Județean. De asemenea, Consiliul Județean a venit cu finanțarea, proiectarea, inclusiv a semnat contractul de execuție.

Am văzut și eu din presă că la Marghita se continuă lucrarea cu contractul semnat, la Beiuș s-a stopat.

Este normal ca cetățenii acestui municipiu în momentul în care se discută despre altă cadastrare și apar și în mediul online anumite schițe, să se pună în discuție despre autogara aceasta minunată sau ce o fi, stație, că până la urmă nimeni nu are curaj să spună ce e, stație sau autogară”.

2 thoughts on “(VIDEO) „Autogara” sau „stația de tranzit” din Beiuș a încins spiritele în Consiliul Local

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *