Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Pompierii EROI ai Bradului au luat iar calea Greciei! Suntem mândri de voi: Claudiu Bibarț, Andrei Botici, Călin Ursa, Adrian Cleş, Daniel Herbeiu și Florin Crăciun!

Treisprezece pompieri hunedoreni intervin, în aceste zile, alături de echipe de salvatori din întreaga ţară în sprijinul Greciei, pentru stingerea incendiilor de pădure şi vegetaţie uscată, care continuă să devasteze teritoriul.

Șase pompierii EROI ai Bradului au luat calea Grecia! Suntem mândri de voi: Claudiu Bibarț, Andrei Botici, Călin Ursa, Adrian Cleş, Daniel Herbeiu și Florin Crăciun.

„Echipa hunedoreană este alcătuită din: locotenent colonel Claudiu Bibarț, plutonier major Andrei Botici, plutonier adjutant şef Călin Ursa, plutonier adjutant Adrian Cleş, plutonier adjutant Daniel Herbeiu, plutonier adjutant Flaviu Dâlv, plutonier adjutant Florin Crăciun, de la Secţia Brad.

Din cadrul Detaşamentului Petroşani au fost dislocaţi în Grecia plutonier adjutant Mircea Cofaru, plutonier major Adrian Lina, plutonier adjutant Arthur Schneider, din cadrul Detaşamentului Deva plutonier adjutant Lucian Beregszaszy, plutonier adjutant Ioan Cătălina, iar de la Detaşamentul Hunedoara plutonier adjutant Adrian Adam.

Pompierii hunedoreni vor fi coordonaţi în teren şi de locotenent colonelul Claudiu Bibarţ, avansat în grad la excepţional după întoarcerea în ţară, în urmă cu mai bine de o săptămână, după lichidarea incendiilor din insula Evia.

Toţi pompierii hunedoreni s-au oferit voluntar să participe la această misiune, alături de peste 100 de luptători cu flăcările din întreaga ţară.

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, le transmite pompierilor hunedoreni și din întreaga echipă de profesioniști români în lupta cu focul, multă putere, succes în dificila misiune și să se întoarcă cu bine acasă.

Modulul de intervenţie, din care fac parte şi pompierii hunedoreni, specializat în stingerea incendiilor de pădure, a fost dislocat în Grecia ca urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă.

Ajutorul oferit statului elen, în aceste momente dificile, este o dovadă de solidaritate şi spirit de sacrificiu care defineşte, de fapt, arma pompierilor din România” au anunțat cei de la ISU Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian