Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Barajul de la Mihăileni, noua groapă de gunoi a Văii Crișului Alb

articol publicat în septembrie 14, 2021

Barajul de la Mihăileni, o amenajare hidroenergetică de pe valea Crișului Alb, începută în anul 1987 și nefinalizată nici astăzi, este noua groapă de gunoi a Văii Crișului Alb.

„Barajul de la Mihăileni ”filtrează” cantități enorme de deșeuri din plastic. Se fac eforturi enorme pentru ecologizare, din partea micilor întreprinzători cu ajutorul autorităților locale. Acțiuni care implică costuri, executate discret, doar pentru a păstra curată imaginea Apusenilor.

Fotografiile turiștilor cuprind și imagini care nu fac onoare acestor zone… Conștiința și voluntariatul unora încearcă să elimine aceste reale începuturi de dezastre” ne-a anunțat un cititor care a binevoit să ne trimită și poze cu noua groapă de gunoi de pe Valea Crișului Alb.

Apuseni Info felicită Pensiunea Poarta Apusenilor din Zdrapți, Apele Române, Primăria Buceș și pe oameni de bine care ecologizează constant zona.

Starea de mizerie din jurul barajului este precum destinul acestui baraj, după Revoluție, datorită lipsei banilor, lucrările stagnând multă vreme, perioadă în care au fost alocate fonduri doar pentru operațiunile de conservare.

Barajul de la Mihăileni ar urma să aibă un triplu rol: regularizarea debitelor Crișului Alb, alimentarea cu apă potabilă a comunei Crișcior și a municipiului Brad, precum și producerea de energie electrică.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *