Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Strada Liceului din Brad se asfaltează în 2022: Piatra cubică va fi folosită la pavarea Pieței Aurului! Ce se întâmplă cu DN74 Brad-Crișcior?

Primarul Bradului, Florin Cazacu, a anunțat proiectele și investițiile în infrastructura din Brad în 2022, joi seară, într-un live pe o rețea de socializare. Două dintre aceste proiecte sunt legate de modernizarea străzii Liceului dar și de reabilitarea DN74 Brad-Crișcior, un proiect care așteaptă o infuzie de capital guvernamental.

„În Municipiul Brad sunt în administrarea administrației publice locale peste 15 km de drumuri naționale.

Am elaborat un proiect pe care l-am prezentat la Guvernul României prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Suntem într-o fază de evaluare și semnare a contractului pentru drumul național 74 Brad – Gura-Barza, Brad – Crișcior, un proiect care presupune reparația capitală a acestui segment de drum național.

Dacă sumele care sunt alocate pentru municipii vor veni și pentru Municipiul Brad, atunci vom putea să derulăm acest proiect iar în anul 2022 vom putea vorbi despre 5,5 km de drum național asfaltat în municipiul Brad.

În rest, celelalte reparații de drumuri vor putea fi făcute doar cu fonduri de la bugetul local, un alt drum care va intra în anul 2022 în reparație capitală este strada Liceului, de la intersecția cu strada Decebal până la intersecția cu strada Republicii, acest segment cu piatră cubică va fi reabilitat în totalitate se va scoate piatra cubică, se va reconfigura structura drumului, va fi turnat covor asfaltic. Este deja derulată procedura de achiziție publică, în primăvară se va da ordinul de începere a lucrărilor și acest drum, această stradă a Liceului va fi reabilitată cu covor asfaltic.

În zona fostei curți a școlii Mircea Sântimbreanu, unde acum este piața Aurului cele două garduri, gardul de piatră va fi desființat și se vor face parcări, pentru a reuși să oferim locuri de parcare în zona centrală a orașului.

Deci, în anul care vine vor fi câteva schimbări majore în zona centrală a orașului, reabilitarea străzii Liceului și prin configurarea unor parcări în zona străzii liceului și zona străzii Republicii iar Piața Aurului sperăm să fie pavată cu piatră cubică, piatra cubică ce este luată din strada Liceului pentru a păstra patina de zonă veche a municipiului Brad a anunțat Florin Cazacu.

Loading

2 thoughts on “Strada Liceului din Brad se asfaltează în 2022: Piatra cubică va fi folosită la pavarea Pieței Aurului! Ce se întâmplă cu DN74 Brad-Crișcior?

  1. Vai, ce de realizari o sa aiba primarele! Va dati seama?! 5.5 km de covor asfaltic (ti se umfla inima de asa cuvinte pompoase)! Iar restul strazilor din Brad, da, stim, cind se deschid carierele de piatra! Sa va fie rusine, primare! Rusine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *