Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

S-a scos la licitație culoarul velo și pietonal care va pleca de la poalele Apusenilor, din Gilău, prin Florești și Cluj-Napoca și va ajunge în Apahida

S-a scos la licitație culoarul velo și pietonal care pleacă de la poalele Apusenilor, din Gilău, trece prin Florești și Cluj-Napoca și ajunge în Apahida.

„A fost lansată licitația pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal, a studiului de fezabilitate, expertizei tehnice și a celorlalte studii specifice tipului de investiții pentru proiectul „Amenajare coridor de mobilitate urbană durabilă (pietonal și velo) de-a lungul râului Someș”. Valoarea estimată este de 1,41 mil. Euro (7.050.000 lei) iar durata contractului este de 18 luni.

Culoarul velo-pietonal reprezintă unul dintre proiectele fanion ale Planului de Mobilitate Durabilă 2021-2030 și se alătură marilor proiecte de infrastructură (metrou și centură metropolitană) ale orașului.

Obiectivul culoarului de mobilitate nemotorizată este de a conecta Municipiul Cluj-Napoca cu zona sa metropolitană. În materie de mobilitate urbană, coridorul va oferi o alternativă viabilă

transportului cu mașina personală și va fi o atracție în sine pentru cei aflați în căutarea unor activități de agrement. Astfel, râul Someș se transformă într-un element natural valoros care contribuie la dezvoltarea orașului din două perspective: cea ecologică și cea a mobilității sustenabile.

Acest proiect va fi depus pentru finanțare din fonduri europene” a anunțat Emil Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian