Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Zeci controale silvice în Apuseni și Alba: Au fost aplicate 146 de sancțiuni contravenționale!

Polițiștii specializați în combaterea delictelor silvice, împreună cu specialiști ai Gărzii Forestiere, jandarmi și lucrători din cadrul ocoalelor silvice, au efectuat 41 de controale pentru verificarea legalității exploatării materialului lemnos.

La data de 11 mai 2022, polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Alba, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba și lucrători din cadrul ocoalelor silvice au efectuat controale în teren pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale privind exploatarea, circulația, depozitarea și comercializarea materialului lemnos.

Astfel, au fost efectuate 41 de controale, din care 30 la mijloacele de transport material lemnos, 4 în fondul forestier, iar 7 controale au fost efectuate pe linia provenienței, depozitării și valorificării materialului lemnos.

Au fost aplicate 146 de sancțiuni contravenționale, din care 7 în baza Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și a fost confiscată cantitatea de 30 de metri cubi de material lemnos.  

Loading

2 thoughts on “Zeci controale silvice în Apuseni și Alba: Au fost aplicate 146 de sancțiuni contravenționale!

  1. Mizerii de oameni. Polițiști, procurori, judecători, politicieni, agenți economici. Auzi acolo! 146 de sancțiuni și 30 MC confiscat. Sa înțelegem că iar i-a lichidat pe aia cu căruța,cu cate 2-3 m de lemn. Marile firme care cara camioane, un camion are 30mc, nu sunt descoperite furând. Sunt cinstiți. Și bieții oameni care tau și ei o căruță de lemn de pe proprietăți sunt prinși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *