Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Călin Mătieș, după ce ne-a apărat onoarea în fața președintelui Ungariei: Respect pe toți maghiarii, însă îi iubesc pe eroii noștri români

Apuseni Info vă relata sâmbătă, 21 mai, cum senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, l-a pus la respect pe Președintele Ungariei, Katalin Novak, cu două gesturi onorabile: I-a dăruit trei trandafiri roșii în semn de respect și eleganță, însă l-a și repus pe Crăișorul Munților în drepturi, punându-i portretul în fața statuii lui Bethlen Gabor.

Între timp, Mătieș și-a explicat pe o rețea de socializare gestul onorant: „Sunt, însă, un patriot convins și îi iubesc pe eroii noștri români! Cu ei vreau să văd statui, în fața lor vreau să plec fruntea cu reverență, de ei vreau să îmi amintesc mereu!

În acest an, la împlinirea a 150 de ani de la moartea lui AVRAM IANCU, consider că ar fi fost corect, drept, justificat, ca marele nostru erou să aibă o statuie în inima municipiului Alba Iulia, în semn de respect pentru tot ce a făcut pentru oamenii din zona noastră.

I-am oferit un buchet de flori doamnei președinte a Ungariei, Katalin Novák. Îi respect pe toți maghiarii, la fel cum îi respect pe toți oamenii, indiferent de etnie, rasă sau naționalitate. Sunt, însă, un patriot convins și îi iubesc pe eroii noștri români! Cu ei vreau să văd statui, în fața lor vreau să plec fruntea cu reverență, de ei vreau să îmi amintesc mereu!

Cetățenii își doresc ca în centrul municipiului reședință de județ să existe o statuie al marelui nostru erou. Avem, din păcate, un primar USR, Gabriel Pleșa, lipsit total de patriotism, care nu poate înfăptui această dorință!”.

sursă video: Călin Gheorghe Maties

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *