Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Raul Matei, către șeful PNL Hunedoara: Și când bugetul nu vă va mai ajunge, amanetați Țara!

Președintele PNL Hunedoara, deputatul Vetuța Stănescu, a anunțat marți că mai multe proiecte de lege benefice pentru comunitățile locale au fost votate în Camera Deputaților

Liderul liberal a fost în trecut secretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin urmare apropiată de primarii hunedoreni și de administrația locală în general.

Stănescu a anunțat că s-a votat și „CREȘTEREA PLAFONULUI DE ACHIZIȚII – adoptarea acestui proiect duce la deblocarea și accelerarea implementării proiectelor locale prin creșterea pragurilor privind valoarea achiziţiilor directe și reducerea termenelor de evaluare a ofertelor. De asemenea, va contracara efectele creșterii inflației și a schimbului valutar”.

Ulterior, unul dintre liderii județeni ai USR, Raul Matei, i-a răspuns deputatului hunedorean: „Asta cu <<creșterea plafonului de achiziții>> numai de laudă nu poate fi. Își scuipă de bucurie în palme primarii când se gândesc la procentul parandărătului pe care-l vor încasa. 20% din 100.000 ≠ 20% din 1.000.000. De asemenea, firmele de casă înființate cu 3 zile în urmă vor avea o cifră de afaceri fulminantă. Și când te gândești ca România a avut o șansă cu USR, dar voi tot cu partenerii PSD. Hai să fie bine ca să nu fie rău! Spor la atribuirea directă a bugetului României. Și când bugetul nu vă va mai ajunge, amanetați Țara! Oricum ați început deja asta alături de partenerii PSD”.

Și la nivel național, USR s-a opus acestei legi.

„Liber la achiziții de lucrări publice până la 5 milioane de lei și excluderea Curții de Conturi de la constatarea contravențiilor. De <<controlul>> contractelor se va ocupa fosta mâna dreaptă a primarului <<Diamant>> de la Sectorul 1, anchetat de DNA pentru luare de mită. Liber la furat. Așa cum visa Liviu Dragnea. Coaliția hoției și sărăciei”, susținea recrent, vicepreședintele USR, Ionut Moșteanu într-o postare pe o rețea de socializare.

Moșteanu mai scria că USR va încerca să oprească legea: „Votăm împotrivă, o atacăm la CCR. E nevoie de fiecare dintre voi să pună presiune pentru a opri legea. Să afle fiecare român cum Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis vor să dea liber la furat”.

1 thought on “Raul Matei, către șeful PNL Hunedoara: Și când bugetul nu vă va mai ajunge, amanetați Țara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EnglishHungarianRomanian