Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Aproape 3.000 de clujeni au semnat petiția: „Mutarea UNTOLD la periferia Clujului”

Aproape 3.000 de clujeni au semnat petiția: „Mutarea UNTOLD la periferia Clujului”. Petiția a fost lansată în 2017 și chiar dacă nu s-a bucurat de un număr mare de semnături, a fost lăsată deschisă.

Cum își justifică petiționarii cererea?

„Așa cum alte festivaluri clujene precum Electric Castle sau MOX pot funcționa în afara orașului, noi, cetățeni în Cluj-Napoca și comunele limitrofe, susținem mutarea UNTOLD din centrul municipiului.

Așa cum este organizat acum, festivalul îngrădește dreptul la oraș al locuitorilor și celor care muncesc aici, prin ocuparea abuzivă a spațiilor publice (parcuri și parcări), blocarea inutilă a circulației și poluarea sonoră, timp de mai multe zile” arată petiționarii.

Pentru a citi sau semna petiția, click aici – Mutarea UNTOLD la periferia Clujului

În trecut și activistul de mediu și fostul deputat independent, Adrian Dohotaru, a solicitat mutarea festivalului din centrul orașului: „Da UNTOLD, nu în centrul orașului și prin închiderea ilegală a Parcului Mare. Autoritățile trebuie să ofere soluții de continuare a festivalului la marginea orașului, ca în alte locuri din Europa civilizată. Sunt alături de familiile nevoite să se mute din Cluj din cauza zgomotului produs de festival”.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *