Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Un piranha a fost găsit în Crişul Repede, în Oradea! Sunt și în amonte, în Apuseni? Garda de Mediu Bihor a declanşat o anchetă!

Garda de Mediu Bihor a declanşat recent o anchetă după ce un pescar orădean a descoperit un pește piranha în Crişul Repede, în Oradea. Peştele era mort, însă comisarii de mediu se tem că un dement ar fi putut arunca alți pești piranha în pârâul termal care curge în municipiu, unde peștii ar fi avut condiţii de supravieţuire.

„Când credeai că le-ai vazut pe toate, bang, îți mai dă viața un exemplu de prostie și iresponsabilitate.

Un acvarist a găsit de cuviință să scape de aceasta specie de pește aruncand-o în Crișul Repede. Noroc că mor la temperaturi scăzute…

LE Cred ca este Pygocentrus Nattereri sau piranha cu burta roșie. Dacă greșesc vă rog să mă corectați” a anunțat „norocosul” pescar pe o rețea de socializare.

Foto: Catalin Prichici/Facebook
Foto: Catalin Prichici/Facebook

Garda de Mediu Bihor a declanşat o anchetă!

Sper să fi fost un accident. Peştele a fost aruncat, recent, în Criş, probabil de un colecţionar de peşti exotici. Vom încerca să găsim persoana, pentru că această specie este un pericol pentru ecosistemul indigen, iar amenda pentru astfel fapte este între 7.500 lei şi 15.000 lei

Vom verifica să nu cumva să fi fost aruncaţi şi în Peţa, căci aici ar avea condiţii de supravieţuire şi, fiind răpitori, ar face ravagii printre speciile indigene”, a declarat, pentru adevarul.ro, comisarul şef al Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu.

Pot trăi celebrii piranha în amonte pe Crișul Repede?

Șansele sunt de sub 1% în apa rece, deoarece principalul factor în existența lor rămâne același – climat cald si apa (in 24-27 de grade), lucru imposibil la noi.

Piranha este denumirea sub care sunt cunoscute speciile de pești carnivori sau omnivori de apă dulce care viețuiesc în apele din America de Sud. Ei fac parte din subfamilia Serrasalminae din cadrul familiei Characidae a ordinului Characiforme. În râurile din Venezuela, acești pești sunt denumiți caribes. Piranha sunt cunoscuți pentru dinții ascuțiți și apetitul nestăvilit de a mânca.

1 thought on “Un piranha a fost găsit în Crişul Repede, în Oradea! Sunt și în amonte, în Apuseni? Garda de Mediu Bihor a declanşat o anchetă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian