Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Gazul metan în Brad devine realitate! Florin Cazacu: Miercuri se semnează contractul de proiectare și execuție la lucrările pentru rețeaua de distribuție de gaz din Brad!

După ce ani de zile brădenii au așteptat aducerea gazului metan la Brad, primăria din localitate a reușit să obțină finanțare pentru un proiect depus în vederea realizării rețelei inteligente de distribuție gaze naturale în municipiul Brad iar astăzi, 25 ianuarie, se va semna contractul de proiectare și execuție de lucrări la obiectiv. Este probabil cel mai important contract care va fi semnat în zona Brad după Revoluție.

Anunțul a fost făcut aseară de primarul Florin Cazacu în video live: „O veste bună, miercuri, 25 ianuarie, la ora 11:00 se va semna contractul de proiectare și execuție de lucrări la obiectivul <<dezvoltare a rețelei inteligente de distribuție gaze naturale în municipiul Brad, județul Hunedoara>>. Este un program finanțat prin Programul Operațional Infrastructură mare, valoarea acestui contract, v-am mai adus-o la cunoștință, este de 61.794.915,64 RON plus TVA, un proiect ambițios un proiect mult așteptat de către cetățenii municipiului Brad, de întreaga comunitate.

A fost finalizată perioada de achiziție publică, a fost finalizată procedura, acordul contractual este deja pregătit, miercuri, 25 ianuarie, de la 11:00 o asociere formată din trei societăți comerciale va semna cu municipiul Brad acest proiect.

Termenul de execuție al acestui proiect este foarte strâns, două luni perioada de proiectare și am fost obligați să stabilim un termen de nouă luni pentru execuția lucrărilor. Termenul curge de la momentul emiterii ordin de începerea lucrărilor dar mizăm ca Ministerul Fondurilor Europene să prelungească acest termen pentru că este imposibil din punct de vedere technic să finalizăm acest proiect în nouă luni de zile, două luni de proiectare, nouă luni de execuție.

Vorbim de un proiect care are o lungime de 56 km de, deci conducte de pe o lungime de 56 de km, mii de branșamente, toată rețeaua stradală practică orașului va fi afectată dar este un proiect strict necesar pentru creșterea calității vieții în Municipiul Brad”.

2 thoughts on “Gazul metan în Brad devine realitate! Florin Cazacu: Miercuri se semnează contractul de proiectare și execuție la lucrările pentru rețeaua de distribuție de gaz din Brad!

  1. Pai la ce pret are gazul in ultima vreme , cred ca ajunge sa devina absolut inutil pentru cetatenii de rand , e ok pentru firme si cam atat , firmele care au mai ramas binenteles , ca in ultima vreme si alea cam isi iau zborul din Brad !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian