Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Emil Boc: Românii au salvat Viena de comunism. Poate și actualul premier al Austriei își amintește de acest moment…

Primar al Clujului de multe mandate și fost prim-ministru, Emil Boc a reamintit în ultima ședință a Consiliului Local Cluj-Napoca că românii au salvat Viena de comunism după primul război mondial.

„Românii prin jertfa lor au salvat Viena de bolșevism. Puțini știu că în 1918, regimentele românilor transilvăneni care sub comanda lui Maniu se aflau în curtea ministerului de război de la Viena au ieșit atunci când comuniștii vienezi au pornit revoluția bolșevică și această revoluție bolșevică a fost înfrântă pe străzile vienei de soldații români, unii au și murit, și-au dat chiar și viața pentru ca Viena să nu ajungă sub bolșevism.

Poate și actualul premier al Austriei își amintește de acest moment pentru a arăta respectul pe care-l merită România și acest neam, care repet, i-a salvat de 50 de ani de bolșevism, că repet nu știm unde era astăzi Austria dacă împărtășea aceeași soartă ca alții. Asta pentru a fi corecți cu istoria” a explicat Emil Boc.

Loading

1 thought on “Emil Boc: Românii au salvat Viena de comunism. Poate și actualul premier al Austriei își amintește de acest moment…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *