Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Ansamblul Folcloric „Mărțișorul” ne va înCânta în spectacolul „Dragoste, izvor de dor”

Ansamblul Folcloric Studențesc „Mărțișorul” ne va bucura cu jocuri populare, în cadrul spectacolului „Dragoste, izvor de dor”, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în colaborare cu Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”.

  • Data evenimentului: Joi, 22 februarie 2024
  • Ora: 18:00
  • Loc: – Casa de Cultura a Studenților Cluj Napoca

„Vă așteptăm cu bucurie pentru a vă oferi momente de neuitat și vă mulțumim pentru sprijinul și participarea la toate evenimentele Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj!

Ansamblul Folcloric Studențesc „Mărțișorul” are o istorie impresionantă, care începe în anul 1957. Fondat de Laurențiu Hodorog și aparținând Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca”, „Mărțișorul” s-a transformat într-un adevărat ambasador al folclorului românesc, aducând bucurie și autenticitate în fiecare colț al lumii.

Eforturile și talentul remarcabil ale membrilor ansamblului au fost răsplătite cu numeroase premii și distincții, subliniind excelenta artistică.

În ultimii cinci ani, „Mărțișorul” a reprezentat cu cinste România în Statele Unite ale Americii, Columbia, Emiratele Arabe Unite, Mexic, Cipru de Nord și Koreea de Sud.

De-a lungul vremii, personalități marcante au activat în cadrul ansamblului: Maestrul Dumitru Fărcaș, cel care a dat strălucire Mărțișorului timp de 56 de ani și alături de care a cunoscut renumele național și internațional, Sava Negrean Brudașcu, Aurel Tămaș, Marius Ciprian Pop, Gheorghe Turda, Ioan Bocșa, dar și reprezentanți ai generației actuale de tineri interpreți vocali, precum: Vlăduța Lupău și Suzana și Daciana Vlad” au anunțat cei de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.

În prezent, „Mărțișorul” își desfășoară activitatea artistică sub conducerea coregrafului Ioan Cocian și a dirijorilor Dorel Rohian și Tudor Căucean, având susținerea și sprijinul permanent al directorului Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca, Flavius Milășan.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *