Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Biserica Sfântul Anton din Brad își sărbătorește hramul duminică

Biserica Sfântul Anton din Brad își sărbătorește hramul duminică

Duminică, 16 iunie 2024, vă invităm la hramul bisericii (Sfântul Anton de Padova). Ca în fiecare an, biserica din Brad își sărbătorește hramul în prima duminică, după sărbătoarea Sfântului Anton (13 iunie).

„Sfanta Liturghie se va oficia începând cu ora 10. La finalul Sfintei Liturghii vor fi binecuvântați crinii și „pâinea Sfântului Anton”.

În timpul ceremoniei va fi expus spre venerare Relicvariul cu moaștele Sfântului Anton.

Vă așteptăm cu drag!

Biserica noastră poartă hramul Sfântul Anton de Padova și deține un relicvariu cu moaștele acestui sfânt, supranumit și Sfântul minunilor.

Ele au fost extrase din mormântul sfântului la data de 6 ianuarie 1981. La acea dată, sicriul aflat în Altarul – Mormânt, care păstrează trupul sfântului, a fost deschis. Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea a autorizat această deschidere în vederea recunoașterii rămășițelor pământești ale sfântului.

Recunoașterea precedentă, petrecută în prezența sfântului Bonaventura, pe atunci ministru general al Ordinului, a avut loc în anul 1263. După recunoașterea din 1981, toate oasele sfântului au fost reașezate în mormânt, cu excepția unei anumite părți din „massa corporis”, adică din „masa muscular mumificată” a trupului lui Anton de Padova, care a fost reținută în afara sicriului pentru confecționarea unor relicvarii ce sunt oferite venerării credincioșilor răspândiți în lumea întreagă.

Aceste relicve, din anul 1981 până în zilele noastre, au fost duse în zeci de țări din toată lumea, pe 5 continente. Au fost venerate nu doar de creștinii de diferite confesiuni, dar și de musulmani, de hinduiști, de budiști etc.

Moaștele Sfântului Anton, au fost dăruite Parohiei noastre și aduse personal de Rectorul Bazilicii Sfântul Anton de la Padova, Reverendissimul Părinte Enzo Poiana.

Moaștele Sfântului Anton, sunt un mare dar și o binecuvântare atât pentru parohie, cât și pentru orașul nostru.

Sfântul Anton de Padova să ne ajute!” au anunțat oficialii bisericii Sfântul Anton din Brad.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *